KRISTIANSAND: «Dere trenger ikke å være bekymret. Politiet er kun på jakt etter jenter som har problemer med narkotika, eller jenter som jobber med halliker», skriver to av jentene på en annonseside på internett.

I løpet av oktober og november har politiet gått til aksjon på minst tre adresser i Kristiansand sentrum. Totalt er sju personer siktet for hallikvirksomhet.

Rømte byen Like etter at politiet hadde pågrepet både prostituerte og halliksiktede, fjernet flere jenter sine annonser på internett. På bare fem timer forsvant sju annonser på én nettside.

Andre har valgt å beholde annonsen, men å avdramatisere situasjonen.

«Jeg kan garantere at jeg er en uavhengig jente, og har aldri hatt problemer med narkotika eller politiet. Jeg holder til i en diskré leilighet», skriver den ene kvinnen.

Ifølge politiet gikk antall prostituerte på Sørlandet merkbart ned etter at politiet startet med aksjoner. Men en kilde i politiet sier til Fædrelandsvennen at antallet nå er oppe på omkring det samme som i september.

Avdramatiserer: Flere prostituerte har gått ut og beroliget horekunder etter den siste tidas politiaksjoner. FOTO: Jon Anders Møllen

Forebyggende

Politiet har over tid gjort tellinger på antallet prostituerte som selger sine tjenester i Kristiansand. I august i fjor var det høyeste antallet kvinner på en uke i sørlandsbyen 22, i år har politiet talt 37 kvinner på én uke.

— Etter at vi begynte å jobbe mot denne bransjen, har vi sett at en del har skygget banen. Det forteller oss at det er riktig å bruke ressurser på dette, sier etterforskningsleder Geir Hansen til fvn.no.

Hansen tror også at flere utleiere tenker seg om to ganger før de leier ut til prostitusjonsvirksomhet.

— Det ligger mye forebygging i den jobben politiet nå gjør. Vi vil også oppfordre folk til å være årvåkne, og varsle politiet hvis de oppdager noe mistenkelig, sier Hansen.