KRISTIANSAND: – Gårsdagens oppslag i Fædrelandsvennen har gitt telefonstorm både til kundesenteret vårt og til fabrikksjefen ved CB, fra sørlendinger som er fortvilet over at vi har måttet trekke tilbake julebrusen uten sukker, forteller kommunikasjonsansvarlig Anette Karlsen ved Hansa Borg bryggerier.

En forbruker med diabetes fikk en reaksjon, etter å ha drukket CBs sukkerfrie julebrus. Etter at bryggeriet hadde testet brusen i sitt laboratorium, fant de små mengder med naturlig sukker i et fargestoff.

Fabrikksjef Øystein Føreland ved CB fortalte da til Fædrelandsvennen at all den produserte brusen måtte destrueres og at den sannsynligvis ikke kom i butikkhyllene i år.

Nye etiketter

Etter det massive presset fra sørlendinger har de nå bestemt seg for å merke om brusen og selge den likevel.

– Nå har bryggeriet bestilt nye etiketter som vil ankomme onsdag neste uke, forteller Føreland.

Samtidig strømmer pall på pall med denne brustypen tilbake til bryggeriet i Kristiansand. Fabrikksjefen anslår at det nå har kommet tilbake mellom 5000 og 10000 liter med julebrus.

Om 14 dager

Han tviler på at brusen som allerede er tappet på flasker vil bli merket med ny etikett, men resten av produksjonen skal tappes på flasker med etiketten «julebrus med mindre sukker».

Den tilbakekalte brusen vil enten bli destruert eller selges på fabrikkutsalget.

Kommunikasjonsansvarlige Karlsen anslår at brusen igjen vil være i butikkene i løpet av to uker.