AUDNEDAL: Det er fremdeles uklart hvem som kjørte bilen som havnet i hagen til ekteparet Esta og Bjarne Helland på Konsmo natt til søndag. Politiet har i dag vært i kontakt med bileieren, som nekter for å ha kjørt bilen.

— Det er alt jeg kan si ettersom han ikke er avhørt ennå. I tillegg til avhøret av bileieren det er mulig vi skal avhøre noen vitner som vi ikke har snakket med, sier lensmann Tor Damkås i Audnedal og Marnardal.

Politiet skal også foreta nærmere undersøkelser av ulykkesbilen.

- Trodde bilen havnet i huset

Den dramatiske hendelsen fant sted ved fem-tiden natt til søndag. Bilen landet på taket to meter fra husveggen til ekteparet Helland, som våknet av rabalderet på utsiden.

— Jeg trodde bilen hadde havnet i huset, sier Esta Helland til Fædrelandsvennen.

Da hun kom ned i 1. etasje fikk hun øye på to personer som løp bort fra stedet. Hvem som løp fra stedet er uklart. Politiet kjenner foreløpig kun identiteten til bileieren, en 20 år gammel mann fra Konsmo.

Årsaken til utforkjøringen er foreløpig ukjent.

— Når en ser på resultatet av kjøringen er det grunnlag til å tro at det kan være fart inne i bildet. Hvorvidt det har skjedd noe straffbart er gjenstand for den videre etterforskningen, sier lensmann Damkås.

- Kun flaks hindret personskade

Det er uansett på det rene at sjåføren ikke har overholdt bestemmelsene i veitrafikkloven, blant annet ved å stikke fra stedet i etterkant.

— Dette er et uhell som fører måtte forstå ville føre til politietterforskning, sier Damkås.

Han mener det kun er flaks som hindret et langt verre utfall.

— Kall det et under eller flaks. Noe gjorde at det ikke endte med alvorlig personskade, sier Damkås.

GJERDET VEKK: Gjerdet er vekk og hagen rasert. - Men takk lykke at ingen ble skadet, det er det viktigste. Ødeleggelsene lar seg jo ordne, sier huseier Bjarne Helland. FOTO: JARLE R. MARTINSEN Foto: Jon Anders Skau