Skulle kjøpe sekk til datteren - ble skimmet for 6500 kroner

Sandra Oudalstøl Trondsen (28) er en av mange som har blitt offer for en svindelbølge mot kortkunder i Kristiansand.

(Klikk på play-symbolet ovenfor for å se TV-reportasje)

KRISTIANSAND: Fædrelandsvennen var i løpet av gårsdagen i kontakt med rundt 20 personer som har blitt offer for kortsvindel. Noen har fått tappet opp mot 30.000 kroner fra kontoen. Felles for de fleste er at de har handlet hos butikken Barneland i Sørlandsparken.

Trondsen var i Barneland for å handle skolesekk til datteren i slutten av mai. Denne uken ble kortet hennes tømt for rundt 6500 kroner i Hong Kong. Fvn.no har fått tips om at de som er utsatt for svindelen, har vært på butikken Barneland i store deler av mai. Enkelte skal ikke ha vært på butikken i det heletatt.

Fvn.no kartlegger skimming. Er du blitt utsatt for skimming? Kontakt fvn.no på telefon 38 11 32 92 eller nyheter@fvn.no.

— Jeg skulle bare betale noen varer i en butikk, og så virket plutselig ikke kortet mitt. Da ble jeg jo litt mistenksom, og begynte å lure på hvor pengene mine hadde blitt av, forteller hun til fvn.no.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

LES OGSÅ: Mange sørlendinger svindlet

Roser banken

Hun tok derfor kontakt med banken, og fikk da beskjed om at kortet hennes var blitt sperret på grunn av det var blitt kopiert.

— Jeg ble jo litt urolig med en gang, men banken har vært veldig imøtekommende og villige til å ordne opp, sier Trondsen.

- Tragisk

Daglig leder ved butikken Barneland, John B. Johansen, synes det er forferdelig at noen er blitt utsatt for en slik svindel i han sin butikk.

— Å vite at det har vært folk inne i butikken, kanskje på natten, og skrudd opp bankterminalen og puttet inn utstyr for å kunne kopiere kortene og kodene er jo helt tragisk, sier han.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Romania og Thailand

Han har en formening om hvem som kan stå bak den utspekulerte svindelen.

— Det var et par personer som stod og kikket lenge på kassasystemet. Da varslet vi både Securitas og senterledelsen med mistanke om at butikken var under observasjon. I ettertid er det ikke vanskelig å skjønne at dette sannsynligvis har en sammenheng, sier Johansen.

Politiet har nå bedt bankene om å gå gjennom aktiviteten til sine kortkunder, slik at omfanget kan kartlegges. Flere personer fvn.no var i kontakt med i dag opplyste at kortet var blitt tappet i blant annet Romania og Thailand.

Mange involverte

Fvn.no har sett på svært mange tilfeller av skimming som våre lesere har tipset om. Det totale omfanget er trolig på flere hundre tusen kroner. De første tilfellene kan knyttes til aktivitet tidlig i mai.

Fvn.no kartlegger skimming. Er du blitt utsatt for skimming? Kontakt fvn.no på telefon 38 11 32 92 eller nyheter@fvn.no.