VENNESLA: — Brannen medførte sannsynligvis en del skader og det er på det rene at to gutter i 12-13-årsalderen nærmest har erkjent lek med fyrstikker, sier Jon Thomas Homme, etterforskningsleder ved Vennesla og Iveland lensmannskontor.

Foto: Bjarte Bjellås (MMS)

Det var ved 18-tiden i går at de to guttene skal ha lekt med fyrstikker ved ventilasjonsanlegget til butikken. Guttene skal ha kastet brennende fyrstikker inn i ventilasjonsanlegget ved butikken og det tok fyr. Brannvesenet rykket ut og fikk slukket branntilløpet i løpet av få minutter, men skadene ble likevel store.— Da jeg kom til stedet var hele butikken røyklagt. All uemballert mat må kastes. Vi jobbet i butikken gjennom hele natta og det er ganske mange paller med søppel som er kastet, sier butikksjef Elin Pedersen til fvn.no.

Alt av frukt, ferskvarer og andre varer uten emballasje måtte kastes. Renholdere og vakter var ved butikken i hele natt. Klokka 9 i dag tidlig åpnet butikken igjen.

— Varer for 200.000-250.000 kroner er ødelagt. Taket over bakeriet er ødelagt, et maskinrom er sotlagt og all emballasje må kastes. Det er veldig kjedelig, men vi får prise oss lykkelig over at ikke mer gikk tapt, sier Pedersen.

Ingeniør Terje Mathisen i Kristiansandsregionen brann og redning advarer mot barns lek med fyrstikker.

— Det er en farlig kombinasjon med fyrstikker og ventilasjon med antennelig støv. Det har mange ganger vist seg farlig når man har mistet kontrollen, sier Mathisen til fvn.no.