Kristiansand: I løpet av fem måneder har en 16 år gammel gutt fra Voiebyen i Kristiansand fått sin andre voldsdom. 16-åringen ble 4. mai dømt for uprovosert vold, og fikk 30 timers samfunnstraff.

Han rakk kun å gjennomføre en time av denne straffen før han begikk nye voldshandlinger.

Natt til søndag 26. april skallet han først uprovosert ned en ung mann i Vestre Strandgate. Et kvarter etter den første voldsepisoden gikk han løs på en annen ung mann som med flere slag mot hodet. Fornærmede ble omringet av den tiltalte og en kameratgjeng og sprayet med rødmaling i ansiktet. Han fikk mellom fem og syv slag fra kameratene før han klarte å komme seg vekk.

Den tiltalte 16-åringen fortsatte et drøyt kvarter senere med å skalle ned en tredje person. Dernest ble han dømt for å ha slått den samme personen i ansiktet to ganger.

Natt til søndag 14. juni ble en yngre mann med knyttet hånd slått i ansiktet. En annen person ble sparket og slått i tinningen.

Kristiansand tingrett har slått sammen tidligere idømt samfunnsstraff med de nye voldsepisodene og dømt 16-åringen til samfunnsstraff i 75 timer. Retten registrerer at det ikke er mulig å dømme en så ung lovovertreder til fengselsstraff.