Se hva Kari Henriksen svarte nederst i artikkelen.

KRISTIANSAND: Fra klokken 14 i dag fikk leserne en gylden mulighet til å grille en av sørlandets mest erfarne politikere. Som tidligere statssekretær i Helse— og omsorgsdepartementet, er Henriksen en av få vestegder med erfaring fra politisk ledelse i et departement. Hun har også vært medlem av bystyret i Kristiansand, og var vararepresentant på Stortinget i perioden 2005-2009.

NETTMØTE: Kari Henriksen er her på plass hos Fædrelandsvennen der hun svarte på lesernes spørsmål. Foto: Jon Anders Møllen

I den senere tid har imidlertid Henriksen fått mest oppmerksomhet for hennes tale til landsmøtet i Arbeiderpartiet, hvor hun hevdet at sørlandets konservative og religiøse verdier kan være blant årsakene til at landsdelen befinner seg på bunnen av de fleste statistikker som omhandler likestilling og levekår i Norge.Som 1. kandidat for Arbeiderpartiet i Vest-Agder, er det sannsynlig at Kari Henriksen blir en av fylkets representanter på Stortinget de fire neste årene.

Se også:

Henriksen ble listetopp

Facebook-blemme for Kari Henriksen

Hvem er Norges viktigste sørlending?

Kranglet om skjenketiden

Valgflesk til hjemmetjenesten

Slik var nettmøtet:

13:55 fvn.no: Hei og velkommen til nettmøte med Kari Henriksen, Vest-Agder AP. Kari er på plass foran pc-en, og gleder seg til å svare på nettopp ditt spørsmål. Vi holder på fram til klokka 14.45. Fyr løs

13:57 [Kommentarer fra Med vennlig hilsen Anne ]

Hva vil AP gjøre for å redusere (de stadig økende) utslippene fra veitrafikken i Kr.sand?

13:57 Parlate2000: Hei du, ved å innføre rushtidsavgift og satse mer på kollektiv trafikk.

13:59 [Kommentarer fra Marte Rostvåg Ulltveit ]

Dersom Sørlandsbanen og Vestfoldbanen ble koblet sammen (Gjerstad-Porsgrunn) ville togturen til Oslo kortes inn med minst en time. Hva kan Arbeiderpartiet love å gjøre i neste Stortingsperiode for å koble sammen Sørlandsbanen og Vestfoldbanen?

13:59 Parlate2000:

Hei Marthe — AP i Vest-AGder har fått gjennomslag for dett på landsmøte vårt. Det var god poltisk jobbing mellom flere fylker. Odd og meg vil sørge for at dette følges opp i stortinget.

Mvh Kari

14:13 fvn.no: Vi har litt teknisk trøbbel. Nettmøtet fortsetter straks.

14:22 [Kommentarer fra Peter ]

Du sa i debatten på Skalldyrfestivalen at våre veier er gode. Er det grunnen til at Vest-Agder bare får 2 km ny vei de neste 10 årene? Og er du fornøyd med det?

14:22 Parlate2000:

Hei Peter. Jeg er ikke fornøyd med at vi har dårlige veier i Vest-Agder, men jeg er fornøyd med det vi har fått.

14:25 [Kommentarer fra May ]

Hvorfor er tilskudd til fysioterapeuter kraftig redusert fra statlig hold? Nå vil ikke fysioteraputen få dekket inn det han jobber utover rammetilskuddet sitt, noe som for min del vil si jeg mister mitt tilbud. I løpet av den siste perioden, er helsetilbudet for oss kronikere blitt skuffende dårlig.

14:25 Kari Henriksen: hei May. Fordi det er kommuene som har ansvar for å ansette og lønne fysioterapeuter. Det er viktig at kommuene tar dette ansvaret. Det er viktig at kronikere får gode, sammenhengede tjenester og jeg mener at det bør bli flere av dere i kommunene, spesielt innen omsorg og skolehelsetjenesten.

14:27 [Kommentarer fra Gunvald63]

Gleder du deg til å lese boken til Karita Bekkemellom?

14:27 Kari Henriksen: Hei Gunvald - Ja det gjør jeg!

14:29 [Kommentarer fra MetteO]

Uansett hvilken metode man bruker for å lese fattigdomsstatistikker havner aleneforsørgere høyt høyt oppe på listene over de som er dårligst økonomisk stilt. Hvorfor i all verden har ikke Ap gjort noe for å løfte disse jentene og barna deres ut av fattigdommen?

14:30 Kari Henriksen:

Hei Mette - for meg er det viktig at alle skal ha like muligheter og lik tilgang til skole, arbeid og utdanning og der har vi gjort mye. Dette kommer også noen aleneforsørgende til gode, men her har vi mer å gjøre.Å ha arbeid er det viktigste velferdstiltaket, og det er vår jobb nr 1. 14:31 [Kommentarer fra Egil Salvesen]

Er ny vei til Vågsbygd bare valgflesk?

14:31 Kari Henriksen: Hei Egil! Nei, det er poltiske realiteter. Både Odd og meg vil kjempe for å få bedre veier og også Vågsbygdveien skal bli bedre!

14:32 [Kommentarer fra Nysgjerrig]

Hei Kari. Jeg så du var på debatten på festninga i går kveld. Jeg la merke til at flere av dere lokale kandidater gjorde det dere kunne for å synes på skjermen. Var det en bevisst strategi?

14:32 Kari Henriksen: Hei nyskjerrig - nei det var ikke bevisst strategi, vi satt langt bak og vi så så dårlig og det var ikke bare oss kandidater som stod. Men det var en god debatt, synes du ikke?

14:35 [Kommentarer fra Guri Malla]

Det sies at det er et stort behov for lærere i grunnskolen, men hvorfor gis det da ikke penger til skolene slik at nyutdannede kan få muligheten til å få de jobbene. Her i byen har ingen som jeg vet av nyutdannede lærere fått jobb. Alle vil ha erfarne lærere, men hvordan få det når ingen tar sjansen på å ansette dem???

14:35 Kari Henriksen: Hei Guri Malla - jeg har selv en svigerdatter som gjerne skulle hatt jobb i skolen her, det er viktig å ha plass til nye også! Det er blitt over 30 000 flere årsverk i kommuene etter at den rød- grønne regjeringen overtok - også i skolen. Likevel er det mer å gjøre og jeg vil ha rom og økonomi til flere lærere!

14:39 [Kommentarer fra Hanna Aase]

Hei Kari. Hvis du blir valgt, hva har du tenkt å gjøre med den dramatiske økningen av trafikken på Lund som ingen politikere til nå har klart og finne en god løsning på?

14:39 Kari Henriksen: hei hanna - det er å ha tett dialog med lokale poltikere, slik at vi får utviklet trafikksikkerhet og veinett på en god måte. Det er spesielt viktig på de veier der det ferdes mye barn, noe det gjør på Lund. jeg vet ikek hvor langt planene om bedring av trafikkforholdene der er kommet i det kommunen, men jeg vet at det har vært stort fokus på trafikkforholdene på Lund.

14:41 [Kommentarer fra Anonym]

Når du var i debatt på skalldyrfestivalen i Mandal uttalte du at du veiene på sørlandet var fine. Kan du stå inne for denne uttalelsen? Hva syntes du om Høyre sitt forslag om å bygge 4-felt motorvei fra Oslo til Mandal i løpet av 2019? Og fra Mandal til Stavanger i perioden etter? Hvorfor vil regjeringen i sin nasjonale transportplan kun bevilge 200 meter vei i året? Og hvorfor har dere ikke lagt ned ressurser i å planlegge flere veier, spesielt på Sørlandet?

14:41 Kari Henriksen: Hei anonym - jeg sa ikke at alle veiene var fine, men jeg sa at noen veier var fine og at man ikke måtte glemme å være fornøyd med det man faktisk har fått til også! Det mener jeg - og så vil jeg arbeide for å få pemnger til prosjektering av vei fra Søgne til Rogaland grense så fort som mulig. Dette har også samferdselsministeren gitt siganler om at skal prioriteres, så vi fortsetter med den historiske veisatsingen -v som ingen annen regjering har klart før. En god garanti for å velge AP! :-)

14:43 [Kommentarer fra Synnøve Holen]

jeg må spørre om hvorfor de som jobber i norsk politikk ikke regner tenner som en del av kroppen? dette gjelder også synet. det er en skam atte i et av verdens rikeste land ikke har krav på tenner når man har lite penger jeg sliter med en tannkjøttsykdom som gjør atte jeg mister tenner og jeg lever på uføretrygd hvordan skal jeg da få råd til å kanskje måtte betale over hundre tusen kr til tannlegen? er ikke lett å miste tenner det går ikke bare på det fysiske går også på det psykiske hvordan kan du og andre i ditt yrke bare gi blaffen i dette? en mann kan røyke 60 sigaretter om dagen i mange år komme inn på nærmeste sykehus og få all den hjelpen de kan gi ham men vi uten tenner må bare slutte og tygge stenge oss inne for hvis jeg mister alle minne tenner så går ikke jeg ut er det dere kaller et verdig liv eller? håper noen snart skjønner atte sånn vil ingen leve.

14:43 Kari Henriksen: Hei Synnøve! Jeg mener tenner er en del av kroppen oog det ble også vedtatt på aarbeiderpartiets landsmøte. Så vi skal helt konkret få tenna til å bli en del av kroppen. Og så er jeg glad for at vi allerede har gjort mye for tannhelsen til rusavhengige, der vi har gitt dem gratis tannbehandling!

14:47 [Kommentarer fra Helge Nilsen]

Ærlig talt Henriksen. Mener du virkelig at en regjering med FrP vil skape et land der folk ikke har det bra ? Den var ganske så drøy. La gå med at der er store forskjeller på Ap og FrP, men å kjøre landet på dunken i løpet av neste 4-års periode ? Men, Henriksen. Har vi det bra på veiene i Agder ? Etter min mening føres det en lappverk av en veiutbygging i landsdelen. Det sier også folk i veivesenet! På en strekning like vest for Mandal er der ikke engang plass til midt linje ! Dette kalles til og med Europavei. Utlendingene som ser dette ler og rister på hodet. – Om der gjøres noe (jfr. Lillesand/Grimstad), hvem betaler kalaset ? Nemlig, bilistene. – Ingen ny vei uten bompenger. Har virkelig staten så dårlig råd. Skulle tro vi levde i etterkrigs tida. Til og med i dag snakker dere om spleiselag og dugnad. Hva er dette ? Spleiselag og dugnad er aktuelt, der det er nødvendig. – Mener du det er fordi staten ikke har råd i dag i 2009 at fylker og kommuner ikke engang blir vurdert med midler, om man ikke samtidig lover å innføre bompenger. Et alvorlig spørsmål til slutt: Hvor mange meter midtdelere fikk dere gjennomført i Agderfylkene i 2008 ? Enkelt spørsmål som fortjener et enkelt svar. Er du stolt av ditt eget svar ?

14:47 Kari Henriksen: hei Helge! Jeg mener at skal man tro det som FRP selv sier, så betyr de at de vil ha et annet land - de vil forandre Norge på 100 dager. Slik jeg forstår dem, betyr det at de vil forandre Norge. Deres ideal er et lberalistisk Norge og det er langt fra det land vi har i dag. det som kjennetagner liberalistiske land er at det er større forskjeller mellom forlk og at flere faller utenfor. det er ikke uten grunn at de nordiske land ligger i øverste divisjeon når det gjelder levekår og livskvalitet - jeg mener det henger sammen med at vi har et samfunn der vi tar vare på hverandre og der vi står sammen om å lose oppgavene! Derfor har jeg valgt Arbeiderpartiet, som jeg mener er den beste garantien for at alle skal med!

14:48 Kari Henriksen: Takk for nå alle sammen, beklager også at det på grunn av tekniske problemer ble kort tid! Godt valg alle sammen! :-)