FLEKKEFJORD / BERLIN: Brikkene er alle dekorert og som én av ytterst få nordmenn har flekkefjæringene Snorre Log Skage og Ole Thomas Dyrli deltatt i dekorasjonen.

I forbindelse med en klassetur til Polen med Aktive Fredsreiser i vår sendte en skoleklasse fra Flekkefjord inn skisser til hvordan domino-steinene kunne dekoreres. Ett av forslagene fikk gjennomslag og for noen uker siden reiste et team fra Flekkefjord til Berlin for å male steinen.

– Jeg sendte inn skissen og den ble godtatt. Egentlig ville vi male steinen da vi var i Tyskland i vår, men det var ikke tid til å bruke tre dager på det da. Derfor reiste jeg og Ole Thomas sammen med to lærere til Berlin for å male steinen, forteller Snorre Log Skage (15) til fvn.no.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Dekorert av verdens unge

Barn fra hele verden har deltatt i dekoreringen av steinene. Nelson Mandela, tidligere president i Sør-Afrika, skal selv ha malt én av steinene.

– Motivet på steinen er delt i én blå og én rød del med et stort hull i midten. På den ene siden er det skrevet positive ord og på den andre siden er det skrevet negative ord, forklarer 15-åringen. Ordene står på norsk, engelsk, tysk og andre språk.

– Oppgaven var å male fredsbudskapet sett med unge øyne, forteller rektor Oddvar Rossevatn ved Flekkefjord ungdomsskole til Stavanger Aftenblad.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Kommunevåpenet til Flekkefjord kommune har naturligvis også fått plass, sammen med navnet på ungdomsskolen. Totalt har 1000 dominobrikker fått plass mellom Brandenburger Tor og Potsdamer Platz, og av disse er ti dekorert av nordmenn. Hver av steinene veier 20 kilo og er 2,5 meter høye.

Store folkehav

Ved 17-tiden mandag skal domino-brikkene veltes og markerer dermed murens fall. Snorre Log Skages far, Arne Skare jr., er sammen med sønnen i Berlin og forteller at det er svært mye folk som følger morgendagens begivenhet.

– Det er tusenvis av folk som ser på. Vi er blitt fortalt at vi må være på plass klokka 10 i morgen for å få plass, sier Skare jr..