SONGDALEN: – Da jeg begynte her for ett år siden, var jeg oppmerksom på at selskapet hadde en eier med sterk interesse for egen virksomhet. Kall det gjerne en risiko for meg, sier Christoffer Sæther (39).

I neste uke går han av som administrerende direktør for Netthandelen Holding AS og Netthandelen.no AS. Gründer og eneeier Einar Øgrey Brandsdal (35) tar selv over – igjen. Sist gang han gjorde det var på tidligsommeren 2008, et halvt års tid før Sæther tiltrådte, og etter at Terje Marcussen hadde sagt opp og forlatt bedriften. Da hadde Marcussen sittet i sjefsstolen i et års tid.

Markedssjef.

– Er du vanskelig å jobbe for, Brandsdal?

Gründeren ser litt rådvill ut og Christoffer Sæther griper ordet:

– Det har jeg ikke oppfattet. Jeg spurte selv Einar om han ville gå inn som markedssjef da vi måtte samle krefter etter å ha blitt truffet av finanskrisen. Vi ble jo nødt til å si opp en tredel av de ansatte sent i fjor og måtte utnytte maksimalt den kompetansen som fortsatt fantes i bedriften. Jeg har aldri truffet noen som er bedre enn Einar på markedsføring på internett. Da han naturlig ble mer og mer involvert i det daglige igjen, satte vi oss ned og diskuterte saken. Utfallet ble altså at han tar over som administrerende. Det er til beste for bedriften, Einar og meg selv. Her er null vondt blod, sier Sæther.

Så har Einar Øgrey Brandsdal tenkt seg om:

– Christoffer begynte i jobben samme dag som finanskrisen satte inn. Han fikk helt andre oppgaver enn vi hadde tenkt; det ble en rydde— og omstruktureringsjobb. Nå er lagerbeholdningen kraftig redusert, vi er nede fra 75 til 50 ansatte og både drift og struktur gjør at vi står betydelig bedre rustet. Christoffer har gjort en kjempejobb og skal ha all honnør. Han kommer for øvrig til å være tilgjengelig for selskapet fram til april, og kjenner jeg ham rett, tar han nok et tak etterpå også, om det skulle bli aktuelt.

Ingen planer.

– Hva skal du ellers gjøre fremover, Sæther?

– Jeg har ikke brukt tid på å legge planer ennå. Da avgjørelsen var tatt, måtte de ansatte og nøkkelforbindelser som bank informeres. Jeg har landet på beina før, så det går nok bra, mener han som kom til Netthandelen fra Advali (tidligere Digimaker), før det fra Ventelo.

– Fallskjerm?

– Nei. Jeg har lønn en periode, og det er det.