KRISTIANSAND: — Jeg har en ganske høy stemme, og skremte nok tyven på dør da jeg ropte hva i all verden det var som foregikk, forteller Karen-Anne Elieson Axelsen.

Klokken var tre natt til tirsdag og kvinnen som bor alene i huset sitt i Kuholmsveien på Lund lå og sov. Da hun våknet av lysstrålen som sveipet over ansiktet hennes, hadde en eller flere personer rukket å romstere rundt om i huset. Flere låste dører var åpnet og i underetasjen hadde det blitt rotet rundt i skuffer og skap. Det var først etter at tyven inne på soverommet la på sprang ut dørene til terrassen, at kvinnen oppdaget av håndvesken med litt kontanter, bankkort og andre personlige eiendeler var blitt stjålet.

— Dessverre fikk jeg ikke sett ansiktet til han som stod over meg. Det var jo mørkt og jeg ble blendet av lommelykten, forteller 88-åringen.

Karen-Anne Elieson Axelsen har ikke lyst til å la simple innbruddstyver skremme henne fra å bo alene, og er egentlig mer sint enn redd etter det som skjedde. Om frykten kommer senere vet hun ikke. Kanskje vil hun ikke sove så godt de nærmeste nettene.