OSLO: — Jeg tror ikke det er heldig med for mange unge, sier Woie Duesund, leder for Agderbenken, til Vårt Land i dag, under tittelen ”Advarer mot mange broilere”.

Ung idealisme Dette til tross for at hun selv kan bli erstattet med 23 år gamle Kjell Ingolf Ropstad på Aust-Agder lista ved kommende stortingsvalg. Men Ropstad avviser at de to er uenige om hva alderen på stortingsrepresentantene bør være.

— Unge ser litt annerledes på ting, og vi er litt mer idealistiske enn de eldre. Jeg er ung og har erfaring og har lyst å havne på Stortinget. Men det er viktig å både ha eldre og unge på Stortinget i og med at en skal representere folket. Det tror jeg Åse Gunhild også er enig i, sier Ropstad til fvn.no.

23-åringen er klar til å kjempe om topplassen på KrFs Aust-Agder-liste ved Stortingsvalget.

— I mitt tilfelle er jeg i gang med studiene, men det å kunne komme på Stortinget er en fantastisk spennende mulighet en må ta. Hvis en ønsker å ha unge, må en betale prisen for det. Det vil si at vi ikke har så lang erfaring fra arbeidslivet, sier Ropstad.

Misforstått Han mener Woie Duesund er misforstått av Vårt Land, og skryter av ledelsen i KrF for å fokusere på unge.

— Jeg har lært masse av Åse Gunhild, og jeg føler de eldre i partiet heier oss frem. I KrF har det vært stort fokus på unge, så det er synd at avisen drar det så langt. Det ble veldig skeivt, sier han.

— Mitt poeng er at jeg savner folk som har vært ute i næringslivet. Folks som har erfaring fra praktisk liv. Det er viktig at vi har begge deler, både unge og gamle. De unge kan teorien og har en entusiasme og glød som er viktig, sier Åse Gunhild Woie Duesund til fvn.no.

— Vi må ikke bare ha gamle på Stortinget. Det ville vært forferdelig, sier hun, og skryter av sin unge partifelle.

— Kjell Ingolf gjør en kjempejobb, sier Woie Duesund. Selv trekker hun seg nå tilbake etter tre perioder på Stortinget.

Partileder Dagfinn Høybråten oppfordret også sterkt til å få inn unge under en lokalpolitikerkonferanse i Stavanger i januar.

— Sørg for mange unge verdibevisste mennesker høyt på listene. Og ikke bare høyt på listene, sørg for at vi får flere unge inn på tinget i 2009, sa Høybråten.