LILLESAND — Hevnmotiv, antyder revisjonens stabsdirektør Leif O. Hauge om fem ungarere som sto frem i Fædrelandsvennen med kritikk og også fortalte sin historie til internrevisjonen: «De fem tidligere arbeidstakerne har gått glipp av sin gode lønn for arbeid i Norge og kan av denne grunn ha hatt et hevnmotiv», står det i revisjonens rapport som ble offentliggjort i går.Internrevisjonen hevder Degus Bau driver seriøst, men ber likevel selskapet straks gi ansatte sluttoppgjør og begrense ordningen med de omstridte kontantforskuddene. UNGARN.

Internrevisjonen startet gransking av bemanningselskapet Degus Bau i februar. Her traff de tidligere ansatte, som hevdet de ikke fikk lønnslipp og manglet lønn. «Alle mottar lønnslipp og lønns- og trekkoppgaver, og alle er kjent med ordningen med forskuddsbetaling mot kvittering. Samtlige nåværende tilsatte tar sterk avstand fra de fem tidligere tilsattes påstander», skriver revisjonen.Vegvesenets internrevisjon peker i rapporten på noen få lønnsavvik, som selskapet skal ha lovet å korrigere. Revisjonen slår også fast at Degus Bau har holdt tilbake sluttoppgjør for ansatte og at dette straks må gjennomføres. BEKLAGER.

I sin konklusjon beklager internrevisjonen overfor Degus Bau «at selskapet synes å ha vært gjenstand for ubegrunnet kritikk fra fem tidligere ansatte, og at negativ omtale er blitt gjengitt i ensidige presseoppslag og fra enkelte hold for øvrig».Videre heter det i konklusjonen at «det er ellers beklagelig at uetterrettelig omtale har medført uro blant de nåværende arbeidstakerne på anlegget og at mange dyktige arbeidstaklere føler frykt for å miste jobben». «Hvorfor skulle de lyve».

— Vi slipper ikke saken på grunnlag av rapporten fra internrevisjonen. Vi vil ha alle fakta på bordet, sier distriktssekretær Ole Jarl Madland i Norsk Arbeidsmannsforbund.Madland har snakket med flere ungarere, som har bekreftet at de ikke får lønnslipper.- Hvorfor skulle de lyve om det? Jeg har ingen grunn til å tvile på de ungarerne jeg har snakket med, sier Madland.Også Arbeidstilsynet jobber videre med ungarer-saken. Seniorinspektør Alf Helgeland leste i går kveld rapporten fra internrevisjonen.- Jeg tar rapporten til etterretning, sier Alf Helgeland.Tekst: Helge Corneliussenhelge.corneliussen@fvn.no 909 90 201