KRISTIANSAND: Fredag formiddag ble tiltalen mot 30-åringen kjent. Som fvn.no skrev tidligere i dag, er mannen nå tiltalt for å ha opptrådt skremmende eller plagsomt mot fem jenter.

– Det er et veldig råflott opplegg som er lagt opp rundt ham. Det er helt uakseptabelt all den tid når syke og pleietrengende ikke får det tilbudet de har krav på, sier Demokratene-lederen til fvn.no.

Kleppe krever nå at kommunens avtale med Kriminalomsorgen sies opp og at 30-åringen fjernes fra byen.

Hadde døgnvakt

Før 30-åringen ble pågrepet bodde han i en spesialbolig på Grim og hadde døgnvakt. Kleppe mener at opplegget ikke kan fortsette.

Han skal ikke bo i Kristiansand og vandre fritt rundt selv om han har 24-timers vakt, sier Kleppe.

Mannen, som nå altså er tiltalt, skal blant annet ha sagt til en jente (16) at han ville jakte og felle henne slik at han kunne spise kroppen hennes. Kvinnekjøtt skal være det møreste, var blant budskapet som politiet hevder at 30-åringen skal ha sagt til jenta via chattenettverket MSN.

– Der han hører hjemme

Vidar Kleppe leverte nylig en interpellasjon til bystyret i Kristiansand hvor han krever at 30-åringen, som tidligere har sonet flere års forvaring for trusler og voldtekt mot barn, ikke får gå fritt rundt.

– Nå viser det seg at ”Kannibalen” på nytt har truet småjenter med at de skal spises, politiet har derfor nå siktet og pågrepet ham for skremmende adferd mot flere mindreårige jenter. Derfor sitter han nå der han hører hjemme — ikke lenger i villa på Grim, men i politiets varetekt, skriver Kleppe i sin interpellasjon.