LILLESAND: På ettermiddagen lørdag 29. november i fjor satte den da 16 år gamle gutten seg bak rattet på en bil som var i dårlig teknisk stand. Kjøreturen endte i Solheimsveien i Lillesand hvor gutten kjørte inn i baken på en bil som skulle overholde vikeplikten.

Gutten var for ung til å kjøre bil. Da fvn.no skrev om ulykken i fjor høst fortalte vitner at gutten hadde vært ute på flere kjøreturer i forkant av ulykken.

Bilen fikk materielle skader og to personer måtte til behandling for lettere skader. Den ene passasjeren klagde på smerter i nakken og den andre på smerter i armen.

Søndag 14. juni i år stjal 17-åringen og en annen mann en lastebil fra Åseral maskin og transport. Lastebilen ble kjørt til Vatne. Omentrent samtidig stjal tiltalte og den andre mannen to dumpere fra E18-anlegget i Lillesand.

Dumperne ble kjørt inne på området. Blodprøve tatt av 17-åringen viste at han hadde en promille på minst 0,3 da kjøreturen fant sted.

Gutten ble dømt for ha stjålet et tanklokk fra Biltema.

Da saken nylig var oppe i Kristiansand tingrett erkjente gutten alle forholdene.

Aktor ønsket å dømme gutten til 36 dagers betinget fengsel og en bot på 3000 kroner. Retten sa seg enig i forslaget til straff.