KRISTIANSAND: — Vi er kanonfornøyd, og ligger godt over 20 prosent foran samme tid i 2008. Fjoråret var vårt beste år noensinne frem til mai, og det nest beste totalt, sier parkdirektør Per Arnstein Aamot i Dyreparken, til fvn.no.

Venter 300.000 i juli

Aamot vil ikke si noe om antall besøkende, annet enn at 20 prosent vil si «ganske mange tusen». Men, klok av erfaring fra fjoråret, totalresultatet blir svært avhengig av hvordan juli blir, da det ventes rundt 300.000 gjester.

— Vi må jo være fornøyd med resultatet i fjor, men to uker med hetebølge i slutten av juli i fjor gav mindre besøk, sier parkdirektøren.

For Dyreparken er det nemlig ikke bedre jo varmere og mer solrikt været er.

— Typisk «dyreparkenvær» er sol kombinert med litt vind eller kaldt vær, eller overskyet. Da går folk heller i Dyreparken enn på stranda, sier Aamot.

- Nesten ikke regnværshelger

Med været som en viktig faktor for antall besøkende i parken, har Aamot god kontroll på dét.

— Siden februar har vi bare hatt et par helger med regnvær. På vinter og vår, når vi har flest lokale gjester, er oppholdesvær viktig. På sommeren, når turister bare er her noen dager, går de i Dyreparken til slutt selv om det regner, sier Aamot.

Dyreparken har derfor en noe annen definisjon på bra vær om sommeren, enn folk flest:

— Regn er nesten bedre enn veldig hete på sommeren.

Aamot forklarer at «Kutoppen», løvene og Sparebanken Sørs spons av billetter, som førte til rekordbesøk på søndag, er noen av årsakene til suksessen hittil i år.