FARSUND: Ulykken skjedde i Urdevatnet ved Åpta, langs ytreveien mellom Kvinesheia og Farsund. Omstendighetene er foreløpig uklare.

— Det var folk i nærheten som fant mannen liggende på ryggen under vann. Det er uklart hvor lenge han har ligget der, opplyser operasjonsleder Per Kristian Klausen ved Agder politidistrikt til fvn.no.

Forsøkt gjenopplivning

Mannen, en 47-åring, ble brakt med luftambulanse til Sørlandet sykehus i Kristiansand. Helikopteret landet ved sykehuset klokken 22.05. — Vi fikk melding fra AMK klokken 21.07. Tre minutter senere fikk vi en ny melding om at mannen var tatt opp på en brygge. Det ble utført gjenopplivningsforsøk på stedet, sier Klausen.

Lørdag morgen var tilstanden til mannen alvorlig, men stabil. Sykehuset opplyste klokken 09.45 at mannen var under intensivbehandling.

- Folk i sjokk

Flere politipatruljer, ambulansebiler og luftambulanse ble sendt til stedet da meldingen om ulykken kom inn.

— Politiet tar nå hånd om folk på stedet som er i sjokk. Det var dramatiske scener, opplyste operasjonsleder Klausen klokken 22.30. Det er uvisst om mannen var alene på stedet, eller om han var sammen med andre.

— Det er ingenting som tyder på noe straffbart. Men vi har kontakt med sykehuset og pårørende, sier operasjonsleder Bård Austad til fvn.no lørdag formiddag.

FUNNET I VANN: Mannen ble funnet i Urdevatnet mellom Kvinesdal og Farsund. Foto: Kartagena