KRISTIANSAND: Løypemaskinene gikk i skytteltrafikk mellom lysløyper og andre egnede løypetraseer mandag formiddag.

– Jeg kan ikke huske at vi har vært ute i lysløypene og kjørt så tidlig i desember. På Sandrip ja, men ikke i byen, opplyser løypesjef Tor Fredrik Axelsen, som har vært ansatt i parkvesenet i over 25 år.

Ros

I løpet av mandagen ble løypemaskinen satt inn på strekningen UiA-Kyrtønn-Gill i Jegersberg, og Bjaavann golfbane (sju km) i Ålefjær. Disse sporene blir skrytt opp i den skyfrie himmelen av løypekjøreren selv:

– Det ble 100 prosent over heia her. Får de stå noen timer og bli faste, er det fint spor her i ei uke, mener Dag Rosseland fra parkvesenet.

TIL NESTE LØYPE: Løypekjører Dag Rosseland fra parkvesenet hadde nok å gjøre mandag. Her på Gill etter endt kjøring i Jegersberg. Neste mål: golfbanen i Ålefjær. FOTO: VEGARD DAMSGAARD

Mer tirsdag

Samtidig ble lysløypene i Baneheia, på Strai, Hellemyr og Dønnestad kjørt med snøscooter. Tirsdag er planen å kjøre lysløypene i Jegersberg, Voie og på Sukkevann.

– Snøen er veldig lett, så sporet kan fort gå i stykker, meldte løypekjører Bjørn Harald Sandvik etter en runde på Strai i minus 14. ## — Velg gamle ski

I løpet av helgen kom det 20-25 centimeter lett nysnø, og det holdt akkurat. I lysløypene stikker grusen fram enkelte steder, så om man har flere par ski å velge mellom – ta de gamle.

For øvrig melder Midt-Agder Friluftsråd om fine forhold over store deler av regionen. De populære løypene på Drivenesheia i Vennesla trenger imidlertid noe mer snø.

Oppdatert løypeinformasjon finnes på www.midt-agderfriluft.no.

Tor Fredrik Axelsen, løypesjef fra parkvesenet har ikke sett maken. FOTO: VEGARD DAMSGAARD