AGDER: — Vi ber innstendig foreldre om å passe på at barna ikke leker der hvor det kan være utrygg is, sier operasjonsleder i Agder politidistrikt, Vidar Neset, til fvn.no

Mandag har han sendt avsted politipatrulje til Longumvannet i Arendal, hvor det er blitt observet barn i lek. Patruljen hadde i oppdrag å få barna av isen.

— Det er vel ikke helt trygt å gå på isen nå, og jeg håper foreldre kan få fortalt det til sine barn, sier Neset.

Her er et innblikk i politiets logg fra 10.30 mandag.

**RISØR: Arbeidsuhell

10.44:** En arbeider ved Amekk i Risør får en kran over en fot, og blir sendt til sykehus i Arendal for behandling for skader. Arbeidstilsynet er koplet inn i saken. Mannen er en 22-åring fra Risør.

**ARENDAL: Biltyveri

Noe etter** melder en bileier om en stjålet Mitsubishi Pajero. Bilen har registreringsnummer JC85317. **KRISTIANSAND: Pipebrann

12.34:** Brannvesenet rykker ut til det som viser seg å være en udramatisk pipebrann i Voieåsen.

**SONGDALEN: Vinglete kjøring

13.22:** Bilister melder om en bilfører på Brennåsen som kjører vinglete. En patulje stanser føreren, som viser seg å ha alt i orden.

**LYNGDAL: Kjørte på svane

14.04:** En kvinne melder fra om at hun på Faret bro har kollidert med en lavtflyvende svane. Svanen ramler ned på isen. Vilnemda er koplet inn.

**KRISTIANSAND: Skyting mot skole

Litt etter** melder rektor ved Mosby skole om at det er blitt skutt fire hull i skolens ruter i løpet av helga.

**SØGNE: Tyveri

14.14:** Politiet får beskjed om ubudne gjester i Eikeveien i Søgne. Fra en bolig er det stjålet lommebok og veksel. Man er usikre på om det er snakk om innbrudd eller innstigningstyveri, men to kvinner ble raskt pågrepet hendelsen, mistenkt for ugjerningen.

**GRIMSTAD: Tyveri

14.23:** Politiet får vite om et tyveri fra bolig i Rypeveien. Noen har tatt ut ei rute, og tatt seg inn i boligen.

**ARENDAL: Barn på isen

14.30:** En drosjesjåfør melder fra om barn på isen på Longumvannet. Sjåføren mener oppholdet på isen er uansvarlig. En politipatrulje får barna av isen.

**KRISTIANSAND: Kjørte inn i drosje

15.41** fikk politiet melding at en drosje var blitt påkjørt bakfra i Gamle Flekkerøyvei. Kun materielle skader.

**TVEDESTRAND: Stjal fra butikk

16.25** fikk politiet melding om at noen utlendinger hadde vært inne på Europris i Tvedestrand. De skulle blant annet ha stjålet en lue. Politipatruljer ble sendt ut og bilen med de tre utlendingene ble stanset ved Barbu i Arendal. Alle tre, som er kjenninger av politiet, ble tatt med inn til politistasjonen og plassert i arresten.