Grimstad: Erga ble i Aust-Agder tingrett fredag funnet skyldig i en rekke straffbare forhold, hvor bildrapet på politiførstebetjenten var det alvorligste tiltalepunktet.

— Min klient kommer til å anke dommen både når det gjelder lovanvendelse, bevisbedømmelsen og straffeutmålingen. Det betyr at det blir en ny og fullstendig ankebehandling i lagmannsretten, sier Ergas forsvarer, advokat Thor Bache-Wiig til fvn.no.

— Det er flere forhold som taler for anken. Etter min oppfatning har Aust-Agder tingrett lagt til grunn et spekulativt faktum ved bedømmelsen av bevisene i saken. Dernest mener jeg at vilkårene for domfellelse for bildrapet ikke er oppfylt, fordi det ikke foreligger subjektiv straffskyld, noe som er nødvendig, sier Bache-Wiig. Han fremholder at det i en så alvorlig sak som denne er viktig å få prøvd for en høyere domstol de vurderinger som er gjort av tingretten, fordi det i rettspraksis ikke finnes tilsvarende saker og faktum.

— Den domfelte føler seg skyldig. Han har helt klart og objektivt sett kjørt på politiførstebetjenten, men jeg mener at det ikke foreligger subjektiv skyld, understreker forsvareren.

I dommen fra Aust-Agder tingrett ble det overraskende slått fast at Erga må ha sett Ivarsen før han kjørte på politimannen. Det har Erga ikke forklart noe om verken i politiavhør eller i retten.