ARENDAL: Like rundt klokken 13.30-tiden fredag fikk politiet en ny innbruddsmelding.

— Vi har fått melding om at det skal ha vært forsøk på et innbrudd på Vindholmen og har i den forbindelse etterlyst en sort BMW med utenlandske skilter som vi forsøker å finne, forteller politistasjonssjef i Arendal, Jon Sverre Krogstad, til fvn.no.

Også UP trår til for å få fakket innbruddstyvene. UP-sjefen avser alle mannskaper i jakten.

— Nå stopper vi alt som kommer i vår vei. Samtlige mannskaper i Utrykningspolitiet er omdisponert og har meldt seg på politistasjonen i Arendal. Når vi står overfor en så omfattende innbruddsbølge som i disse dager, skulle det bare mangle at vi satset fullt på dette, sier UP-sjef Øystein Krogstad til fvn.no.

Ifølge Krogstad blir aksjonen i Arendal koordinert både fra politistasjonen i Arendal og fra operasjonssentralen i Agder politidistrikt.

LES OGSÅ: Her har innbruddene blitt begått

UP-sjefen sier at han fredag ettermiddag har åtte mannskaper på jobb som samtlige stopper mistenkelige biler.

Mannskapene i UP har fra tirsdag til torsdag denne uken vært på kurs.

Da mannskapene kom på jobb fredag morgen, holdt Krogstad parole. Der ble samtlige instruert om å melde seg på stasjonen i Arendal.

— Vi har hatt 50 - 60 innbrudd den siste tiden. Da er det viktigere å få stoppet disse gjerningsmennene, enn å ta folk for trafikkforseelser, sier Krogstad.

UP-sjefen sier til fvn.no at hans mannskaper vil være tilgjengelige for arendalspolitiet i alle fall fram til mandag morgen.

— Da får vi gjøre opp status og se om det fortsatt er behov for vår bistand, men vi er på tilbudssiden i disse dager, sier Krogstad.