ÅSERAL: Eidsberg, Hamar, Kongsberg, Haugesund og Åseral står igjen som finalister i konkurransen. Ordfører Oddmund Ljosland synes det er helt greit at folk liker den ”kommunale høyborgen” i Kyrkjebygd.

– Du vet, å bli listet på den ene eller andre listen, er gøy når det er noe positivt. Rådhuset ligger på en fin plass, det er pyntet pent med blomster og elva renner forbi. Det er et flott bilde, sier Ljosland til fvn.no.

Juryen ikke enig

Juryens flertall, som har valgt ut kandidatene, skriver følgende om rådhuset:

”Dette er en god representant for et lite rådhus i en mindre kommune. Det er en hyggelige kommunal storstue og et harmonisk bygg som passer godt inn i bygda, som en moderne tolkning av gårdstunet.”

Et mindretall i juryen er likevel ikke like positiv:

”Åseral rådhus har en arkitektur uten andre ambisjoner enn å være nyttig, stedsintim og uprovoserende. Fint på sitt vis, men usigelig kjedelig.”

Århundrets bygg

I 2005 ble rådhuset, som stod ferdig på slutten av 80-tallet, kåret til ”Århundrets bygg” i landsdelen.

Den gang fikk rådhuset klart flest stemmer i en kåring, som var et initiativ fra byggenæringen.

– En virkelig perle, som passer godt inn i bygdemiljøet. Et samlingspunkt for hele kommunen og et bygg som er åpent for alle, var blant karakteristikkene, som ble gjengitt av Fædrelandsvennen i 2005. ## Vil lobbe for Åseral

Søndag kveld ledet Hamar med 43 prosent av stemmene, med Åseral hakk i hæl. Agder-kommunen har fått 39 prosent av stemmene. Haugesund ligger på tredjeplass med 12 prosent av stemmene.

Ordfører Oddmund Ljosland vil nå ta kontakt med kollegaer i Vest-Agder for å be om deres stemme.

– Jeg tenker å sende en liten hilsen i morgen til ordførerne fra en kollega i Åseral som er opptatt av samarbeid fra hav til hei, sier Ljosland.

Avstemningen går av stabelen i høyremargen på Kommunal rapport sitt nettsted.