KRISTIANSAND: Politiet har nå klargjort tilståelsessaken og sendt forslaget til straff til Statsadvokatene i Agder, skriver VG Nett.

— Han fremstår ikke som noen hardbarket kriminell. Siktede har behandlet de prostituerte på en respektfull måte, og med en viss omsorg, ved å følge med på hva som skjer. Han anmeldte for eksempel et ran mot en av kvinnene som leide leilighet, sier politiadvokat Folk Åmlid til VG.

Mannen er siktet for å ha leid ut to leiligheter i Kristiansand til prostituerte. Han skal ha tatt 600 kroner døgnet eller 2000 kroner i uka i leie. Ifølge VG kan nå 46-åringen slippe unna med lav straff og lite inndragningsbeløp dersom politiet får det som de vil.

Ifølge 46-åringen skal politiet ha antydet at inndragingsbeløpet vil bli inntil 300.000 kroner. Mannen mener siktelsen mot ham er for streng.

— Det var ingen bevisst handling, men jeg hadde for dårlig oversikt og utleien løp løpsk. Jeg har ikke tjent penger på jentene annet enn ved utleie. Derfor føler jeg siktelsen er i alvorligste laget, men er innstilt på å ta den straffen jeg får, sier mannen til VG på telefon fra ferie i Thailand.