KRISTIANSAND: Politiet i Agder har mottatt informasjon om at rundt en million kroner er forsvunnet etter at en skimmer-bande koblet opp utstyr ved flere automatstasjoner fra kjeden 1-2-3. Samtlige stammer fra den første runden, hvor politiet ikke klarte å beslaglegge utstyr.

– Vi tar i mot anmeldelser og har satt oss i kontakt med Interpool og Kripos. Vi forsøker å få Interpool til å se litt i den andre enden, forteller leder ved økonomiavsnittet ved Agder politidistrikt, Kristen Ribe, til fvn.no.

Erfaring politidistriktet sitter på etter flere lignende operasjoner tilsier at det er svært viktig å ta gjerningsmennene på fersken.

– Når vi ikke tar dem på fersken skal det mye til å få tatt dem. Det er jo også flere bander som driver med dette, sier Ribe.

Ved 1-2-3 Dvergsnes klarte politiet å beslaglegge et kamera og annet utstyr som ble brukt for å utføre svindelen. Trolig måtte svindlerne fysisk fjerne utstyret for å tømme databrikken, og dermed fikk de ikke tak i informasjonen før politiet grep inn.