LUND: Uhellet skjedde rett før klokken 12. — Det er full blokkering av veien, sier operasjonsleder Egil Karlsen i Rogaland politidistrikt.

Det var ingen andre personer eller kjøretøy involvert i uhellet. Sjåføren av vogntoget fikk lettere skader. Ved 17-tiden opplyste Vegtrafikksentralen at vogntoget nesten er ute av veien. Trafikken går forbi stedet, men dirigeres manuelt.

Det var klokken 13.25 hjelp på vei for å få fjernet vogntoget. Men foreløpig må bilister kjøre en annen vei rundt stedet.

— Anbefalt omkjøring er riksvei 501 og 44, sier Karlsen.

En politimann på stedet opplyser om at de ikke vil dirigere trafikken om Tronstad, for sist de gjorde det førte det til trafikkaos. Dermed må bilistene som allerede står i kø på E 39, belage seg på å bli stående fast en stund til.

KØ: Trafikken stod bom stille i vestgående retning, øst for uhellsstedet, ved 13.30-tiden. Foto: Torbjørn Witzøe Foto: Torbjørn Witzøe
FIKK SNUDD: Sørlandsekspressen som kjører busspassasjerer fra Kristiansand til Stavanger fikk snudd etter å ha stått i kø i 30 minutter. Så skulle den kjøre rundt. Foto: Torbjørn Witzøe Foto: Torbjørn Witzøe