Skal mastene havnevesenet har satt opp for å montere overvåk ningsutstyr i toppen få lov til å stå eller kreves fjernet, var temaet bystyrekomitè I var invitert til å diskutere i går. Men flertallet mente det viktigste var hva mastene skulle brukes til.

Flertallet vedtok at mastene skal få stå inntil bystyret har bestemt hva de skal brukes til.

– Jeg kvier meg for å leve i et samfunn med mye overvåkning, sa ordfører Åse Lill Kimestad i komitèmøtet.

– Selv om bystyret tillot overvåkningsutstyr for 15 måneder s iden, var grunnlaget for vedtaket mangelfullt. Det er kommet fram at ikke alle opplysninger var korrekte. Derfor bør vi ha en ny diskusjon, sa hun.

Ordføreren viste til at bystyret hadde sagt ja til overvåkning i kommunens småbåthavner for å sikre seg at det var bare leieta kerne som brukte passene. Derfor synes hun det var overraskende at det også ble satt opp overvåkningsmast i gjestehavenen og ville ha den fjernet.

Varaordfører Inga E. Fjeldsgaard etterlyste hvem som skulle kontrollere at Datatilsynets krav til overvåkning ble fulgt. Paul Storholt (Frp) hevdet bystyret ikke hadde hjemmel for å fjerne mastene og pekte på at det ville bli økonomiske konsekvenser for kommunen dersom utstyret ikke skulle monteres.