ARENDAL: — Jeg er ikke så interessert i pengene. Men hvis staten blir dømt til å betale erstatning, vil jeg føle at jeg får vist alle at dette er noe jeg ikke har vært med på, sier mannen til Agderposten.

I går startet rettssaken der arendalsmannen krever erstatning for at han ble holdt 40 dager i politiets varetekt, uten at han var skyldig, skriver Agderposten.

Det var 16. mars 2003 at Zia Anwar ble funnet død i en bil på Stoa i Arendal. Seks av syv tiltalte i saken ble dømt i lagmannsretten.

Arendalsmannen ble etter drapet siktet og varetektsfengslet for blant annet likskjending, men da det ble kjent at mannen kun hadde vært sjåfør for drapspersonene, ble han sluppet ut av fengselet. Han har forklart at han var taus overfor politiet i perioden da han var siktet fordi han fryktet represalier fra drapsmennene, og at familien skulle bli offer for gjengmedlemmer, skriver Agderposten.

Etter at mannen ble frikjent, skulle han etter norsk lov ha fått erstatning for dagene han satt i varetekt. Men staten mente at han bare fortjente halvparten av vanlig takst fordi han var så taus overfor politiet.

Nå krever mannen 10.000 kroner etterbetalt, samt inntil en halv million kroner i erstatning fra staten.