LILLESAND: — Jeg har fått en fantastisk mottakelse her i Lillesand, sier Magne Teigland i bedriften Pasta Gourmet i Vennesla. Hans er førstemann ut i det som etter planen skal bli en næringshage for næringsmiddelbedrifter i Gilde Vests lokaler. Gilde har lagt ned kjøttproduksjonen, og 45 arbeidere hadde sin siste arbeidsdag fredag. De siste arbeiderne forlater bedriften i oktober.Nå jobbes det intenst for å etablere en såkalt næringshage i det 5500 kvadratmeter store anlegget som er skreddersydd for næringsmiddelproduksjon. I september vil det være klart om Norsk Kjøtt godkjenner prosjektet og går inn med kapital. I tillegg til pastaproduksjonen, er det sannsynlig at det snart blir pizzaproduksjon i lokalene.- Nå jobber vi med å få lokale investorer på banen, sier Åge Iselvmo som er prosjektleder for næringshagekonseptet. Han er optimist og tror det vil komme flere bedrifter utenfra. Det kan bety en del arbeidsplasser.- Vi ser for oss at bedrifter som er etablert utenfor Agder vil flytte hit. Dette er den første næringsparken her i landet som er basert på næringsmidler som fellesnevner. Det er interessant for bedrifter å jobbe i et fellesskap med en rekke fellesfunksjoner, sier Iselvmo. Han vil foreløpig ikke ut med hvilke andre bedrifter som er interessert i å bli med.- Vi jobber fortløpende med nye aktører, sier han.I mellomtiden er Mange Teigland i full gang i enmannsbedriften sin. Her kommer pastaen ut på løpende bånd i den store pastamaskinen han har anskaffet.- Jeg leste i avisen om planene om en næringshage, og tok straks kontakt, sier Teigland. Han startet med produksjon av fersk pasta i Vennesla for snart tre år siden. Da begynte han med en liten håndsveivet pastamaskin. Nå har han en maskin som produserer 100 kilo pasta i timen. I løpet av disse tre årene har han produsert og solgt mange tonn lasagne til bedrifter i Kristiansand. Og hvis alt går som han håper og tror, vil han selge så mye pasta at det på lang sikt kan bli tre-fire nye arbeidsplasser i hans firma.