Hva mener du? Diskuter saken ved å poste ditt innlegg nedenfor.

KRISTIANSAND: — All den tid tv-kanalene bruker ordet adventskalender skapes det en forventning om at Jesus er med. Dessuten er omkring fire millioner nordmenn med i en menighet. Da er det naturlig at krisendommen avspeiles når tradisjonene våre skal presenteres, mener Geir Magnus Nyborg i Familie og Medier.

Lørdag skrev Fædrelandsvennens sjefredaktør Finn Holmer-Hoven en leder hvor han hevder at norske tv-kanaler krampaktig unngår å innlemme julens budskap i julekalenderne. Det fikk Karl W. Strandvik fra Søgne til å sette morgenkaffen i halsen.

— Jeg er ikke kristen, og det vises så lite forståelse for at vi lever i et sammensatt samfunn med flere livssyn. Jeg ble provosert for å si det rett ut. Det er så unyansert, og det forundrer meg at avisen ikke har større forståelse, sier Strandvik.

Han mener julekalenderne bør være livssynsnøytrale.

— De som ønsker informasjon om det kristne budskapet, får det gjennom sine menigheter, og i barnehage og skole. Kan man ikke ha et sted som er livssynsnøytralt?, spør Strandvik.

Geir Magnus Nyborg angriper ikke selve tv-produksjonene, men holdningen til kristendommens plass i seriene.

— NRK har laget en fantastisk bra julekalender, men vi føler at det mangler en naturlig dimensjon. Også folk som kommer til dette landet forventer å høre noe om hva vi tror på. Det er en helt selvfølgelig ting, sier Nyborg, og forsetter:

— Det svekker den kristne forankringen på sikt, men det er først og fremst hjemmene og familien som skal bære budskapet videre.

Hva mener du? Diskuter saken ved å poste ditt innlegg nedenfor.