LILLESAND: — Kanskje jeg bare lyver for meg selv, men akkurat nå må jeg bare tro at familien min kom seg ut av New Orleans. Jeg vil ikke tenke noe annet, sier amerikanske Julia Godøy fortvilet.

Hun har ikke fått kontakt med verken datteren Carmen Fiedler (30), moren på 94 år eller noen av de andre i familien siden mandag kveld. - Den siste jeg pratet med var datteren min. Hun hadde dratt ut av byen men ville reise tilbake for å se etter mormoren. Jeg ble sint og prøvde å nekte henne uten at det nyttet. Men jeg ville nok gjort det samme, sier Godøy.

Hun har en fotoalbum med bilder av sine kjære foran seg, og i bakgrunnen surrer lyden fra nyhetene på CNN. - Jeg sitter oppe dag og natt og følger med på internett og tv. Det knuser hjertet mitt å se de enorme ødeleggelsene. Jeg kjenner hver eneste tomme av New Orleans, forteller Godøy.

Tirsdag fikk hun se tv-bilder av området der morens hus lå. - Det var borte. Alt var knust. Noe av det siste min datter sa på telefonen var «mamma, vi er flyktninger», sier Godøy med smerte i stemmen. Nå håper hun inderlig at Norge vil gi en USA en hjelpende hånd. - Norges Røde Kors har sagt seg villig til å hjelpe og jeg håper de slipper til. Jeg føler de sentrale myndighetene i USA er mer opptatt av Irak enn av folket i Louisiana, sier Godøy. Hun mener Norge bør ta imot flyktninger fra USA på midlertidig basis. - Dersom jeg ikke hører noe neste uke vil jeg reise ned for å lete. SUSANNE EGENES