KRISTIANSAND: – Jeg hoppet i stolen da jeg gjennom media fikk høre om at polititjenestemenn skulle være aktive i selskapet T5PC. Nettopp derfor er jeg nå fornøyd med å ha funnet at ingen av polititjenestemennene på Agder har drevet noen form for aktiv markedsføringen eller deltagelse selskapet, sier Bjørn Hareide, politimester i Agder politidistrikt til Fædrelandsvennen.

Etter å ha fått vite at polititjenestemenn i Agder eide aksjer i pyramideselskapet T5PC iverksatte Hareide undersøkelser for å finne ut hvilken rolle politifolkene hadde hatt og hvor mange det gjaldt.

– Mindre enn 10 polititjenestemenn har hatt aksjer i selskapet. Så langt vi har funnet ut har ingen av disse opptrådt som salgsagenter eller drevet noen form for aktiv markedsføring. De det gjelder har vært passive aksjeeiere og derfor finner jeg ingen grunn til å gjøre noe mer i denne saken og den vil ikke bli forfulgt ytterligere. Det finnes grenser for hva en politimester kan bry seg om, sier Hareide.

– Hva om selskapet har drevet ulovlig virksomhet?

– Da de handlet ble det markedsført av et advokatfirma og noen og enhver kunne bli fristet til å handle aksjer i det som sikkert kunne virke som en god investering. Polititjenestemennene har ikke brutt noen etiske retningslinje hos oss, sier Hareide.