TONSTAD: Ingen ble skadd under den dramatiske hendelsen. Det er politiet i Stavanger som leder etterforskningen. Alle de fire er derfor brakt til Stavanger, og torsdag kveld satt to av dem i avhør.

– Så langt er det ikke noe nytt å melde. Vi har innledet den nødvendige tekniske etterforskningen, og avhørene av de pågrepne er så vidt kommet i gang, sa politiadvokat Karsten Monsen Monsen til NTB etter en pressekonferanse torsdag.

Narkotikamiljø

De fire pågrepne, tre menn og en kvinne i alderen 25-30 år, er alle kjenninger av politiet og kan knyttes til narkotikamiljøet.

– Det er så vidt meg bekjent ikke tatt beslag i annet enn et håndvåpen, sier politiadvokat Karsten Monsen.

Det kunne gått riktig galt da politiet tok seg inn i en leilighet i Sirdal i Vest-Agder etter å ha fått melding om at en person følte seg truet like etter midnatt natt til torsdag. Polititjenestemennene tok seg inn i et hus der de først oppdaget en person som oppførte seg rolig.

Flere skudd

– Men så kom nok en person ut av et naborom, hevet en revolver og siktet mot en tjenestemann. Kollegaen hans så dette og fikk hindret at et skudd traff noen. Deretter snudde vedkommende seg mot den andre politimannen og hevet våpenet på ny. Før han fikk gjort noe mer, kastet politimannen seg mot vedkommende og fikk lagt ham i bakken, sier driftsenhetsleder for politiet i Dalane, Henry Tendenes, til NTB.

Mannen holdt fortsatt våpenet etter at han var lagt i bakken, og nok et skudd gikk av. Deretter ble mannen pågrepet. Ingen av politimennene var bevæpnet under aksjonen.

– Dette kunne blitt en tragisk sak. Men det gikk heldigvis bra, sier Tendenes.