— Han er i dag begjært varetektsfengslet i fire uker fordi vi mener det er gjentakelsesfare, og at det vil være i strid med den alminnelige rettsfølelse å la ham gå fri, sier leder for personavsnittet ved Kristiansand politistasjon, Oddbjørn Lunde til fvn.no.

Det var onsdag 23-åringen selv stilte opp på Kristiansand politistasjon, etter at etterforskerne hadde ettersøkt ham i miljøet med fullt navn. Begge de to knivstukne hadde til slutt identifisert ham, etter først å ha nektet dette.

Varetektsbegjæringen avgjøres i løpet av torsdag ettermiddag eller kveld.

I tillegg til at 23-åringen er siktet for knivstikkingen, er han også siktet for bussranet i Suldalen i Kristiansand i slutten av mai i år.

Raneren truet da bussjåføren, og slo ham på skulderen idet han rev til seg pengeveska. Deretter rømte han tilfots etter ranet.

— Han erkjenner straffskyld og angrer på det han har gjort, sier Lunde.

Ut fra forklaringene til de to som er knivstukket og 23-åringen ser dette ut til å være en forbrytelse som skyldes fyll og banaliteter. De tre involverte kjenner hverandre flyktig fra før, og ingen av dem kan huske noe motiv for slåsskampen og knivstikkingen.