— Nå blir far sliten. Hittil har vi bare vært i én butikk, men nå må vi til bilen og legge fra oss, fordi det ble så mye, forteller Børge Toft (35).

Sammen med kona Kirsten (30) og datteren Thea (3,5) tilbrakte han deler av gårsdagen på handel i Kvadraturen. Etter et besøk på Einar Torjesen hadde hele familien armene fulle.

— Vi har kjøpt kantklipper, hageslange, barnetrillebår, vannkoker, en liten rive og kjøkkenting, forteller Børge og tørker svetten av pannen.

Hytteutstyr

Mange, tunge bæreposer og varmt sommervær er en kombinasjon som krever sitt. Familien Toft har likevel ikke tenkt å avslutte handlerunden med det første.

— Når vi har lastet av litt i bilen, skal vi gå løs på neste butikk, forteller Børge.

Familien bor egentlig i Nord-Norge, nærmere bestemt Sandnessjøen, men tilbringer deler av sommeren på Sørlandet.

— Vi har hytte i Søgne, og bor der nå. Det meste av utstyret er til hytta, så vi skal ikke frakte det med oss nordover, sier Kirsten.

Familien er ikke sikre på hva som er det beste kuppet blant alt de har kjøpt.

— Det er ikke godt å si, men vi har i alle fall handlet en god del siden vi kom til byen klokka halv ti. En del av det er planlagte innkjøp, men noe på impuls blir det nok også, innrømmer Kirsten.

Økt omsetning

Daglig leder for Kvadraturen i Kristiansand AS, Sigurd Tvedt, er godt fornøyd med gjennomføringen av Handelens dag.

— Det ser voldsomt bra ut. Jeg har snakket med nær 20 av de største butikkene, og de fleste har inntrykk av at dette blir en rekordartet dag, med flere folk og høyere omsetning enn noen gang, sier Tvedt.

Han har ikke konkrete tall for omsetning i butikkene, men regner med at samlet ble det solgt for mer enn 100 millioner kroner i løpet av gårsdagen. Mye av salget skjer tidlig om morgenen.

— Butikkene har høyest omsetning mellom klokken syv og ni, fordi folk er tidlig ute for å gjøre et kupp. Jeg husker min første Handelens dag for 20 år siden. Da kjøpte jeg to skjorter for 10 kroner stykket. De var veldig billige, men flere nummer for store, så jeg har aldri brukt dem, forteller Tvedt.

mari.helland@fedrelandsvennen.no