LILLESAND: – Denne anmeldelsen tar jeg med fatning, men det er jo uflaks at vi skal ha en nabo som ikke vil ha oss her ute, sier daglig leder av Isefjær naturistleir, Magne Nodeland.

Anmeldelsen fra nabo Dagfinn Isefjær går på ulovlig byggearbeid i strandsonen. Isefjær påpeker at Isefjærleiren A/S har satt ut stein, og fylt på med sand i et naturvernområde uten å ha søkt om lov til dette. I tillegg hevder Isefjær at sanden de har brukt er tatt fra veien som går bort til brygga hans, og at dette også er ulovlig. Isefjær anmoder derfor at Isefjærleiren A/S bør få lovens strengeste straff.

Magne Nodeland hevder derimot noe helt annet:

– Vi har avklart alt med kommunen, og har arbeidet innen det vi har fått godkjennelse for. Det eneste vi kanskje har gjort feil er vel å ikke sende ut nabovarsel, sier han.

I går var lensmannen i Lillesand, Arvid Omdal på befaring på Isefjærleiren for å se hva anmeldelsen gjaldt.

– Dette er bare et uformelt besøk for å konstatere hva som er blitt gjort. Planutvalget er jo strenge på hva som blir gjort i strandsonen, og hvis vi får anmeldelser må vi ta det alvorlig og undersøke eventuelle lovbrudd, sier Omdal.

Omdal har sendt saken videre til Planutvalget, og vil avvente med å gjøre noe videre inntil kommunen bestemmer seg for hvordan de vil gripe saken an.

Dagfinn Isefjær har også tidligere kontaktet Lillesand kommune om saken, men de har i følge ham selv foreløpig ikke foretatt seg noe.