KRISTIANSAND: — Dette var sure penger. Jeg forsøkte å rive på meg belte i det jeg så politimannen, men de så meg med en gang, så det var ikke sjans. Nå er det bare å betale, sier Øyvind Løining , som var en av dem som ble stoppet uten bilbelte i UPs kontroll onsdag formiddag.

  • Det er mange som blir sinte når de får gebyret. De tror vi gjør dette for å plage folk, forteller politibetjent Kjell Landås.

Onsdag formiddag gjennomfører UP bilbeltekontroll like ved Samsen kulturhus i Kristiansand, østgående retning. Er du en av dem som slurver med bilbelte, kan det bli en dyr uvane. Stoppes du i Ups kontroll, må du nemlig ut med 750 kroner i gebyr.

Og det er mange bilister som har blitt noen hundrelapper fattigere i dag. På bare fem minutter ble mellom 10 og 15 biler vinket inn av lovens lange arm.

— Mange sier at de bare er uheldige som blir stoppet uten belte. At de vanligvis bruker det. For noen stemmer det sikkert også. Men mange slurver nok bare. Og da får en spørre seg hva som er mest verd; helsa eller komforten, sier Løining.

UP gjennomfører onsdag både bilbeltekontroller og fartskontroller flere steder i Kristiansand.