KRISTIANSAND: — Jeg er kjempefornøyd! Det gir meg enda mer tro på prosjektet mitt. Pengene kommer godt med når jeg skal undersøke markedet for det nye konseptet mitt, sier en strålende glad Lid til fvn.no.

Christine Lid er tidelt 100.000 kroner for å utrede sjømatkonseptet sitt. Tanken er å selge spesialprodukter av norsk fisk og sjømat til innvandrere og innvandrerbutikker. I dag går hun etablererkurs, og har studert eksport og markedsføring.

— Det er ingen som gjør dette i dag. Som nordmenn har vi ikke sansen for mange av de "rare" fiskesortene. I dag kaster vi for eksempel melke, lodde og torskehoder. Men jeg vet at det finnes et marked for salg og foredling av disse produktene. Det som gjenstår av arbeid er å finne ut hvilke arter som bør selges, hvem som skal gjøre jobben og hvem som skal kjøpe produktene, sier Lid.

I tillegg til Lid har Linda Evensen (Modern Linedance) fra Kristiansand vunnet 100.000 kroner og Egil Rypestøl (Teach) fra Grimstad vunnet 200.000 kroner.

Stipendet til Evensen skal brukes til å etablere en bedrift som skal tilby linedancekurs og linedancearrangement. Rypestøl skal etablere en bedrift som skal tilby kurs for skoleverket og næringslivet innen elektro, IT og automasjon.

Pengene er et såkalt inkubatorstipend som deles ut av Innovasjon Norge. Pengene ble delt ut under Invous 2005 i Bodø 10. til 11. november.