FROLAND: En forbipasserende oppdaget brannen rundt klokka fire natt til søndag, skriver NRK Sørlandet.

— Hadde ikke en forbipasserende klart å avverge brannen hadde huset tatt fyr. Det er det ikke tvil om et eneste sekund, sier en sjokkert Krogstad til fvn.no.

Brannen i papirdunken ble oppdaget ved 04 tiden av en tilfeldig forbipasserende som kom hjem fra fest. Da stod flammene opp av dunken under inngangspartiet til lensmannskontoret. Vitnet dro dunken ut på et fortau i nærheten. Nærmere undersøkelser viser at dunken tilhører en nabo. Mannen som oppdaget brannen forsøkte, til ingen nytte, å slukke flammene ved å lukke lokket på dunken. Ifølge Krogstad er papirdunken smeltet helt i sammen.

Politiet i Arendal ble umiddelbart varslet og etterforskning i gangsatt. Politiet har sjekket ut to biler som oppholdt seg i nærheten da det brant i papirdunken. Eieren av en tredje bil har ennå ikke meldt seg.

— Denne saken er knallalvorlig. Det er ikke dagligdags at noen forsøker å tenne på et lensmannskontor. Alt annet må ligge. Det er bare denne saken vi konsentrer oss om nå. Dette skal vi til bunns i, sier Krogstad.

Lensmannen kan ikke komme på noen konkret sak som kan ha satt sinnet i kok hos gjerningsmennene.

— Vi har forsøkt å rense hodene våre for å prøve og se om vi har noen feider gående. Men vi kan ikke se at noen skulle ha noe klart motiv, sier Krogstad.