KRISTIANSAND: – Jeg har lagt på meg noen kilo siden sist jeg var her, sa 37-åringen til en eldre mann som disponerer leiligheten og var hjemme da tingretten kom på befaring. 37-åringen har sittet varetektsfengslet siden han ble pågrepet og siktet etter drapet på kjæresten.

Da tingretten kom til leiligheten, var også drapstiltaltes 59 år mor til stede. Hun var på besøk hos den syke mannen som bor der. Over salongbordet ble det på sparket avtalt at tiltaltes mor skal komme i tingretten for å forklare seg onsdag klokken ett. Tiltaltes mor var i tingretten tirsdag, men var ikke i form til å fullføre sin forklaring.

– Det er greit for meg om hun kommer igjen – hvis hun husker noe, sa 37-åringen, som hadde tatt plass i skinnsofaen ved siden av sin mor i den knøttlille stua.

Moren er politiets kronvitne i saken mot sønnen. Hun er den eneste som kan ha sett hva som skjedde da den 49 år gamle kvinnen ble slått i hjel inne i leiligheten. Som mor har hun ikke plikt til å forklare seg mot sin sønn.

Kriminaltekniker politioverbetjent Gunnstein Kallhovd forklarte i retten hvordan leiligheten så ut da kriminalteknikerne kom dit ved 06-tiden om morgenen. Avdøde lå delvis avkledd og var våt i håret. Drapsofferet var påført store skader. Ansiktet var slått skjevt og var stort sett blått. Hun hadde også sår og merker på fremre del av kroppen.

Professor i rettsmedisin, Kari Ormstad, fra Rettsmedisinsk Institutt fortalte i retten at kvinnen var påført skader tre steder på kroppen, skader som hver for seg kunne være dødelige. Hun hadde en kraftig skade i hodet, en i nedre del av buken og en oppe på brystet. Rettsmedisinerne fant hele 18 ribbensbrudd på den døde kvinnen.