Informasjonssjef Wenche Rasch ønsker ikke å opplyse noe om hvor fødselsdagen skal feires, heller ikke om kronprinsparet oppholder seg i Norge eller i utlandet på fødselsdagen. Tidligere i sommer var hele kronprinsfamilien på storbyferie i London og Paris.

– Kronprinsparet har for tiden ferie, og kronprinsens fødselsdag feires privat, sier Rasch til NTB.

På jobb i ferien

Hele kongefamilien har ferie i juli. Men kronprins Haakon har allerede to ganger avbrutt sin ferie for å representere kongefamilien ved offisielle arrangementer. Først deltok han i bisettelsen til Østerrikes president Thomas Klestil, og 15. juli var han til stede da den årlige rapporten fra FNs utviklingsprogram UNDP ble lagt fram i Oslo.

Fredag 6. august er kronprinsen på jobb igjen, for å lede statsråd på Slottet i kongens fravær. Kronprins Haakon vil også representere den norske kongefamilien under OL i Aten i midten av august, og i månedsskiftet august/september drar kronprinsen og kronprinsessen på offisielt besøk til Finnmark.

I bryllup?

Om kronprinsparet blir å finne blant gjestene når en av deres beste venner, Morten Andreassen, gifter seg med Anita Skjong i Ålesund til helgen, vil ikke Slottet opplyse noe om. Også det kommer inn under private gjøremål, og kongefamiliens arrangementer av privat karakter opplyses det som kjent ikke om fra Slottets side.

Men Morten Andreassen har vært til stede ved både bryllup, barnedåp og fødselsdagsfeiringer i kronprinsfamilien, så det ville ikke være overraskende om kronprinsparet viser brudeparet den samme oppmerksomhet i Giske kapell utenfor Ålesund lørdag. (©NTB)