KRISTIANSAND:

At Lilletun (59) er alvorlig syk, ble kjent fredag kveld. Da skulle han ha deltatt på et arrangement i Flekkefjord KrF, men måtte melde forfall. Nå er han sykmeldt på ubestemt tid.

– Jeg er innkalt til Stortinget som hans varamann, forteller Flekkfjords ordfører Sigmund Kroslid til Fædrelandsvennen.

Til uken vil ventelig resultatene av flere medisinske prøver foreligge. Inntil undersøkelsene er kommet lenger, ønsker allikevel Lilletun og familien ikke å gi nærmere kommentarer, het det i en pressemelding fra KrF i helgen. VG Nett skrev lørdag at Lilletun skal være innstilt på å fortelle åpent om sykdommen når han har fått de endelige prøveresultatene.

Vest-Agder-representanten er også parlamentarisk leder for KrF på Stortinget. Den rollen har nå Einar Steensnæs overtatt på midlertidig basis.

Fædrelandsvennen har snakket med en rekke mennesker i Jon Lilletuns bekjentskapskrets, både på Agder og i andre deler av landet. Samtlige gir uttrykk for at de synes nyheten om sykdommen er svært trist, og de håper alle at han snart blir frisk igjen.

Det siste året har for øvrig Lilletun fått atskillig oppmerksomhet rundt sin helsetilstand, om enn på en annen måte enn akkurat nå. Han har gjennomført en slags offentlig slankekur hvor han gikk ned 18 kilo, med utgangspunkt i over 120 kilo.

rune.reinertsen@fedrelandsvennen.no