EVJE: — Dere er det beste publikummet EVER! utbrøt Margaret Berger på ekte trøndersk, etter å ha blitt mottatt som en ekte popstjerne av skoleelevene fra Evje skole.

Spenningen var til å ta og føle på før den 21 år gamle artisten entret scenen. Når over 200 barn fra seks til tolv år snakket oppspilt i munnen på hverandre, er det ikke lett å overdøve. Men da hovedpersonen selv kom frem fra kulissene, iført kort sort kjole og nettingstrømper, overtok hun de unge publikummernes oppmerksomhet fra første sekund. Dansende og smilende trålet hun seg gjennom fem låter sammen med tremannsbandet sitt. Aller best stemning skapte de fengende radio-hit'ene "Samantha" og "Lifetime Guarantee". På siste låt oppfordret Berger alle til å reise seg fra stolene og klappe i hendene. Og fansen var ikke sene med å følge oppfordringen.

Autograf-maraton

— Dette var utrolig gøy! De var et herlig publikum! Jeg kommer også fra et lite sted med bare 4000 innbyggere og husker selv hvor gøy det var hver gang det kom noen og spilte i bygda, forteller en strålende fornøyd Berger etter konserten.

Alle ville ha en bit og et bilde av seg selv og den unge stjernen. Men selv om armen verker litt etter å ha skrevet nærmere 300 autografer, har Berger kun lovord å komme med. Både om Evje og publikum.

Hele konserten på Evjemoen kino kom i stand etter at Renate Larsen fra Vennesla vant en konkurranse på Kanal 24. Premien var en privatkonsert med plateaktuelle Margaret, hvor hun fikk lov til å invitere med seg hvem hun ville. Den sympatiske læreren var ikke sen med å invitere med seg alle elevene på skolen hun jobber, Evje skole. Og selv om det da ble så mange at de ikke fikk plass til å ha konsert på selve skolen og alle elevene måtte fraktes i buss til Evjemoen kino, angrer hun ikke på valget.

Gledet seg

Fædrelandsvennen møtte en litt svett og litt stresset, men veldig glad Larsen etter endt konsert og autograf-runde.

— Dette synes gikk veldig bra! Det har vært mye administrering, men alle ungene ble kjempefornøyd og de hadde virkelig sett frem til dette, sier Larsen.

Hun synes det er viktig å kunne glede barna på denne måten og gi dem et avbrekk i skoledagen.

— De er i den rette aldersgruppen for dette, og da jeg foreslo denne løsningen for Margaret og teamet hennes var de helt med på det med en gang. Nå er vi i mål, og dette har vært veldig moro, sier Larsen før hun tar med seg siste lass med unge autografjegere ut i den ventende skolebussen.