MANDAL: — Det var full fyr her. Hele huset mitt kunne brent ned. Kunne han ikke bare brutt seg inn i stedet, spør Nancy.

Nå tør hun ikke lenger bo i huset på Vestnes i Mandal som hun og hennes avdøde mann bygget i 1954. Sjokkopplevelsen i helga har skremt henne.

I går ble den 26 år gamle brannstifteren varetektsfengslet for fire uker.

Det var søndag morgen hun våknet av en intens ringing på dørklokken hennes. På utsiden sto 26-åringen. - Han ropte at jeg måtte komme meg ut fordi det brant i garasjen min. Han sa han hadde oppdaget flammene mens han gikk forbi huset mitt, forteller Nancy.

Hun løp inn i huset for å hente to brannslukningsapparat. Den ene ga hun til mannen, som tilsynelatende virket veldig skremt over flammene som åt seg oppover garasjeporten.

Heldigvis kom både brannvesen og politi kjapt til stedet, men da var 26-åringen forduftet. Brannfolkene hadde imidlertid sett personen og kjent ham igjen.

Stjal sovemedisinene. Etterpå viste det seg at han hadde sneket seg inn i huset til Nancy under viraken som foregikk på utsiden, løpt opp i 2. etasje og stjålet alle sovemedisinene til 87-åringen.

— Han må ha visst hvor han skulle lete. Lommeboka mi overså han, selv om den lå framme, forteller hun.

Nancy ble enke for 17 år siden, og har sine to barn i Oslo og Søgne. Datteren er nå kommet for å være hos henne i disse dagene. I går var de hos forsikringsselskapet for å ordne med erstatningen av den brannskadde garasjen.

— Det er fælt. Nå vil jeg ikke bo her mer. Tanken på at noen har vært på soverommet mitt og rotet i skuffene er mer enn jeg kan bære, sier Nancy som har opplevd innbrudd før. Da satt hun i stua med gipset bein. Brått oppdaget hun en ungdom som stod i gangen og gravde i veska hennes. Han stakk av med uforrettet sak.

26-åringen som tente på garasjen, ble tatt av politiet mandag formiddag. Det gjorde Nancy lettet, for hun er redd han skal komme igjen.

Mistenkt for mer. Mannen er svært godt kjent for politiet. Han har en rekke vinningsforbrytelser bak seg, og er også mistenkt for et innbrudd etter at han hadde vært hos Nancy Hogganvik søndag morgen.

— Mannen er siktet for skadeverk og tyveri, sier politiadvokat Terje Kaddeberg Skaar.