KRISTIANSAND: RamRig 7 heter kolossen som har gjort slutten arbeidsåret 1999 lysere enn det lenge så ut til for Maritime Hydraulics og Maritime Promeco, to bedrifter i Aker Maritime-systemet som ble rammet av nedbemanninger og store endringer i år.200 ansatte har bygget riggen og 100 har levert utstyr til den. Nesten like mange kan takke oppdraget fra Saga Petroleum for ulike typer oppdrag som har med boretårnet å gjøre.Selskapet hadde mye på hjertet under sin pressefrokost i dag.Der ønsket Jon Erik Reinhardsen vel møtt. Det var han som overtok sjefstolen etter Jan Roger Olsen i begynnelsen av desember. Riggen er konstruert og bygget av datterselskapene Maritime Hydraulics på Dvergsnes og Maritime Promeco på Andøya. Kolossen er både født og oppvokst i Kristiansand.Unnfanget på serviett

Selve unnfangelsen ble til på en serviett for ti år siden. Men først nå anses barnesykdommene å være tilbakelagt.Enn så lenge mangler de seks øverste «etasjene» på ramriggen. Enheten som ble trillet ut på spesialtrailer til lekter på Andøya i dag, veier 800 tonn.På nyåret rigges selve tårnet og 260 tonn stål. Fullt utvokst får atleten en løfteevne på 650 tonn. Mannskapene i Maritime Hydraulics og Maritime Promeco håper å ha alt klart til levering 14. april. Deadline er rett nok ti døgn senere. Men det er 2. påskedag..Med leveringen vil 220.000 timeverk ha gått med til enheten, som etter ledelsens ord å dømme skal friskmelde RamRig i markedet.— Med denne riggen vil vi bevise at vi holder plan og budsjetter, sier Bjørn Gundersen, prosjektleder i Maritime Promeco.Ramriggen fra Sørlandet skal bore olje fra Snorre B-plattformen utenfor Møre.Hva så?

Hva som skjer på Dvergsnes og Andøya når jobben er gjort og levert, vet foreløpig ingen. God kontakt med Saga Petroleum er uansett en saga blott når oljeselskapet svelges av Hydro.Ønskelisten for nye oppdrag knytter seg særlig til tre anbudsrunder som kommer i løpet av vinteren. Kandidatene er Ringhorn som opereres av Esso, Kvitebjørn som styres av Statoil og Grane som ledes av Norsk Hydro.- Større aktivitet blant oljeselskapene og høye oljepriser lover godt. Slik sett ser fremtiden mye lysere ut enn på lenge, sier Jon Erik Reinhardsen.