KRISTIANSAND: — Dette er jo meningsløst. Dersom en drosjesjåfør ønsker å kjøpe seg en hamburger klokken fem om morgenen, må han jo få lov til det. Nei, dette må vi som politikere se nærmere på, sier Tore Austad, som er Høyres gruppeleder i bystyret.

— Det er jo fullstendig vanvittig og tullete at ikke en bensinstasjon eller døgnåpen kiosk skal få lov til å selge en hamburger mellom klokken 04.00 og 06.00. Dette regelverket må ha gått ut på dato for lengst. Dersom ikke administrasjonen fremmer en sak om dette, vil jeg ta initiativ til at saken blir behandlet i kommunalutvalg eller bystyre, sier gruppeleder Stian Storbukås for Fremskrittspartiet.

Venstres gruppeleder Dag Vige er like overrasket og karakteriserer regelverket som idiotisk og skrullete.

Arbeiderpartiets gruppeleder Mette Gundersen tror knapt noen bystyrerepresentanter forutså disse følgene da forskriftene som regulerer åpningstidene for serveringsbedrifter ble vedtatt.

— Jeg tror forskriftene er greie, men vil anbefale bensinstasjoner og døgnåpne kiosker med serveringsbevilling å anke eventuelle avslag på dispensasjonssøknader. Da kan formannskapet vurdere hver enkelt søknad spesielt, sier Gundersen.

Det var 21. april 1999 bystyret vedtok forskrift om åpningstider for serveringssteder.