KRISTIANSAND: — Jeg fikk melding om dette like før jeg forlot kontoret, bekrefter varaordfører Bjarne Ugland.

Da Fædrelandsvennen snakket med ham i går kveld, ante han ikke hva som lå i mappen. Korrespondansen om båthusene på Andøya ble funnet hos en saksbehandler i teknisk etat. Meldingen til varaordføreren kom fra rådmann Tor Sommerseth.

— Jeg er orientert om at materialet er identifisert, men vil ikke bekrefte hvor det ble funnet, sier Sommerseth.

Rådmannen sier han ikke er gjort kjent med innholdet i mappen. Det er dette materialet kontrollutvalget særlig skal granske.

— Det tas sikte på at en redegjørelse legges fram for kommunalutvalget så snart som mulig. Deretter skal bystyret bli orientert, sier Tor Sommerseth.

— Denne mappen har vært borte fra arkivet i flere uker. Er det i tråd med rutinene?

— Rutinene er gode nok. De krever at man kvitterer for alt som tas ut. I dette tilfelle er det ikke tvil om at rutinene ikke har vært fulgt, sier rådmannen.

Eiendomssjef Ole Dag Myhrstad ble gjort kjent med funnet sent i går ettermiddag.

— Mappen inneholder i alle fall en del korrespondanse som vil være av interesse for å oppklare den aktuelle eiendomsoverdragelsen.

— Er du beroliget?

— Jeg har vært rolig hele tiden. Men jeg kan ennå ikke si om alt som skal være i mappen, faktisk er der. Jeg skal i alle fall levere min oppsummering av saken så raskt som mulig til kommunalutvalget, lovet eiendomssjef Ole Dag Myhrstad overfor Fædrelandsvennen i går kveld. LARS HOLLERUD