KRISTIANSAND: Ansiktene var innbitte, fremmøtet totalt. Selv en del pensjonister stilte opp da NNN-fagforeningen ved Christianssands Bryggeri (CB) holdt politisk streik i én time fra klokken 12 onsdag.

– Visvas å blande spørsmål om produktkvalitet inn i debatten om grunnavgift på engangsemballasje, slik stortingsrepresentant Peter Gitmark fra Høyre gjør. Det som skjer, er at mange hundre arbeidsplasser ofres til fordel for et avgiftskutt på noen få øre per flaske, sa Mette Gundersen (Ap) da hun slapp til med appell. «Vis at dere er skikkelig forbannet!» avsluttet hun med.

– Regjeringen og Fremskrittspartiet bevirker at vi bare får to bryggerier her i landet: et i Oslo og et i Bergen. Skal vi endre det, må vi bytte regjering til høsten, fremholdt fagforeningsleder Torleiv Sædberg.

– Her ser vi Fremskrittspartiets sanne ansikt. For lusne 25 millioner avgiftskroner går de sammen med regjeringen om å stenge CB, lød det fra SVs Torbjørn Urfjell.

– La oss beholde CB-ølet for våre røde nesers skyld. Stem rødt til høsten! appellerte Øyvind Lund fra CB-ølets Venner.

Så marsjerte godt over 100 mennesker bort Jørgen Moes gate, til Setesdalsveien og fremsiden av de velkjente bryggeribygningene. Biler som kjørte forbi tutet, sjåfører stakk oppadvendte tomler ut av vinduene. Det luktet malt og sympati.