Forbundet jobber nå med en søknad som i løpet av året vil bli sendt til Direktoratet for naturforvaltning.

Jakt med pil og bue er ulovlig i Norge, men tillatt i Danmark og Finland. Det fører til en viss buejeger-turisme fra Norge til de to landene. 3. juni ble jaktmetoden også tillatt i Åland, en finsk provins med betydelig selvstyre, eget flagg og kultur.

— Det er en helt annen jaktform, du får en annen følelse av nærhet med naturen. Våpenet er som sådan er like effektivt som et annet skytevåpen, hevder Hans Petter Næsset i Norges Buejegerforbund.

Han forteller at de også har forsøkt tidligere, men at de fikk avslag fra Direktoratet.

— Vi har prøvd en gang før. Direktoratet har ikke sagt noe negativt om for eksempel drepende evne eller skadeskyting, men mente det var mangel på aksept i befolkningen, forteller Næsset.

Ikke alle er like begeistret for jaktmetoden.

— Vi synes det er galt å åpne opp for nye jaktmetoder når de metodene som er faktisk er lovlige forvolder såpass mye skadeskyting som det gjør, sier Live Kleveland Karlsrud, jurist og pressekontakt i Dyrevernalliansen.

Organisasjonen vil kontakte Direktoratet for naturforvaltning når søknaden blir levert, for å hindre at forbundet får medhold.

Karlsrud har liten forståelse for hvorfor noen vil jakte med pil og bue.

— Jeg forstår ikke helt hvorfor de må jakte med pil og bue, det finnes andre måter å gjøre det på. Dette er en macho-lek for menn som fremdeles er litt barnslige, mener hun.

Næsset i Norges Buejegerforbund er ikke overrasket over reaksjonen fra Dyrevernalliansen.

— Våpenet er like effektivt som rifle, det er faktisk mindre skadeskyting og vådeskudd er nærmest ikke eksisterende. Dette har ikke noe med macho-lek å gjøre i det hele tatt. Du får bare en større nærhet med naturen, sier Næsset.

Norges Buejegerforbund har rundt 200 medlemmer.

Hva synes du om jakt med pil og bue? Sendt oss en e-post!