NOSEPRESS: Nosepress kalles trikset som Kasper E. Aakerhus gjør her.
GLEDER SEG OVER NYTT TRENINGSANLEGG: Elever ved Hoven Skigymnas og andre lokale ungdommer fra Team Tight på Hovden og Bykle gleder seg over nytt trenings- og aktivitetstilbud på Hovden. Foran fra v (slik de selv har presentert seg): Eirik Moberg, Daniel Olsen, Kim Arnold Robertsen, Mats Georg Søfting, Tharald Cornelius Halvorsen, Gabriel, Kasper Aakerhus, Thomas Berntzen, Halvor Hovden. Andre rekke fra v: Steinar Fuglem, Christon Bønness, Fredrik, Oliver Furulund, Rasmus R. Madsen, Jesper Lilland, Hans Erik Lunden. Tredje rekke fra v. Line Wold Moen, Mats Tambini, Thomas Hübert, Lars Bonnegolt, Henning Abrahamsen, Ole Christian Hagen, Sander Brodahl.
TEAM TIGHT: Halvor Hovden er ikke elev ved Hovden Skigymnas. Det nye treningsanlegget er like mye myntet på lokale ungdommer innen Bykle Idrettslag og Hovden Sportsklubb som på de som ønsker å satse nær profesjonelt på snowboard og twin tip.
LANDSLAGSKJØRER: Ole Christian Hagen utfører en 50-50. Han er på rekruttlandslaget som snøbrettkjører.

HOVDEN: — Dette er kult. Artig at de legger ned så mye arbeid for å skaffe oss et slikt anlegg.

Ole Christian Hagen, som er på det norske rekruttlandslaget i snowboard og twintips smilte bredt til Fædrelandsvennen etter en tur ned den nye backyarden bak skigymnaset på Hovden.

Det er på engelsk det går når guttene og jentene snakker om snøbrett og ski med tupper både foran og bak. Derfor benevnes det nye treningsanlegget, som næringslivet på Hovden har skaffet og bygget, både som backyard og summer set up.

Et femtitalls ungdommer, lærere fra Skigymnaset og representanter fra bedrifter på Hovden koste seg i kveldssola på Hovden torsdag det nye treningsanlegget for snowboard og twintips ble åpnet.

— Dette er ikke bare et anlegg for elevene ved Hovden Skigymnas, men for ungdom fra hele kommunen, understreket primus motor for byggingen av backyard’en, rørlegger Pål Berntzen overfor Fædrelandsvennen. Han er også leder for avdelingen under Bykle IL og Hovden Sportsklubb, Team Tight, med 51 ungdommer i alderen sju til 15 år.

ILDSJELER: Gøran Ulltang (fra v), og Svein Olav Lien er lærere ved Hovden Skigymnas. Pål Berntzen er ildsjel som har fått næringslivet på Hovden til å bekoste det nye 150.000 kroners anlegget på Hovden ( i bakgrunnen) som skal brukes både av elever ved Hovden Skigymnas og lokal ungdom i idrettslaget.

Instruktør Svein Olav Lien sier at de hadde en drøm om å få til et anlegg som de kunne øve seg i og ha det gøy sammen i. Det fikk de.— Vi ble sponset absolutt alt, sier han om anlegget til 150.000 kroner der kunstgraset er rester etter det som ble brukt på golfbanen på Ørnefjell i sin tid.

SMØRING: Zalo på kunstgraset fra Hovden Golfklubb gir god glid utfor sommeranlegget på Hovden

At den kunstige bakken blir populær er det ingen tvil om. Det var trengsel i trappa opp på toppen og et yrende liv ut på railen med mange fall og stor jubel. Noen ungdommer humpet rundt på krykker etter tidligere stunts. De kikket en smule utålmodige og misunnelige på kameratene.

— Her kan jeg lære meg triks som jeg kan bruke i vinter, sa Ole Christian Hagen med såpeskum nedover snowboarddressen. For å få god glid ned ovarennet og ut på røret – railen – «smøres» bakken med Zalo!