KRISTIANSAND: — Nei, jeg er ikke bitter. Vi to vet jo at vi har mye av æren for at Siv Jensen kan bli statsråd, sier Vidar Kleppe.

Gjeldsordning

Jan Simonsen takker for at gjeldsordning finnes. Hans kamp med partiet endte med tap i retten og milliongjeld. Hver eneste måned må han sende cirka 10.000 kroner til Frp, som skal ha igjen advokatutgifter.

TRYGGE STEMMER: Jan Simonsen trives når de som kommer bort sier de skal stemme Demokratene. Både Roy Flaa og Jan Willy Solberg støtter Vidar Kleppe. Foto: Reidar Kollstad

— De kunne ettergitt. 1,3 millioner kroner er mer for meg enn for dem. Men, men. Jeg tapte saken og må gjøre opp for meg. Frp nektet lenge gjeldsordning. Jeg måtte skrive under på at jeg aldri ville gå til injuriesak mot Carl I. Hagen før de godtok det, sier Simonsen.

Tor Lied i Frps hovedorganisasjon svarer slik på dette: - Jan Simonsen skylder fortsatt penger til Frp for utgifter til saksomkostninger som han påførte Frp. Frp ønsker selvsagt, i størst mulig grad, å få tilbakebetalt denne utestående fordringen.

— Frp kunne vært i regjering for lenge siden hadde Carl Ivar oppført seg litt annerledes. Det er ganske sannsynlig at vi hadde sluppet åtte år med rødgrønne da, sier Simonsen.

38 prosent

— Da jeg ble kastet ut i 2001, hadde vi 38 prosent av velgerne i Vest-Agder. Ved valget på høsten kom ikke Frp inn. Men jeg har aldri gått med en statsråd i magen. Min kamp handler om at sørlendingene igjen skal få en ombudsmann på Stortinget, sier Vidar Kleppe.

Ei ung jente går forbi. Hun vil egentlig ikke snakke, men Kleppe følger etter helt til hun tar i mot program og brosjyre. Med Jan Willy Solberg er det annerledes. Klar-selgeren har allerede stemt, han mener ingen taler de svakes sak som Kleppe.

— Vidar er fin. Han tør si fra. Ingen sak for stor, ingen for liten. Når man kommer i økonomiske problemer, som jeg, vet man hvor dyr tannlege er. Gratis tannhelsetjeneste er en viktig sak for oss, sier Simonsen.

Ut av EØS

SPEIDER: Vidar Kleppe speider etter en velger han kan overbevise. Det er ikke så lett å unngå ham i Markens. Foto: Reidar Kollstad

Kleppe snakker om EØS og Schengen-utmeldelse for å få kontroll på hvem som kommer inn i landet. Han vil ha gratis buss for eldre og ungdom, gjeninnføre kristendomsfaget, og flytte den norske ambassaden i Israel til Jerusalem.— Er det ikke bittert å se Frp i regjering og kanskje Birte Simonsen fra De Grønne komme inn på Stortinget før deg, Kleppe?

— Posisjon betyr ikke noe for meg. Jeg driver politikk fordi jeg vil gjøre noe for vanlige folk. Ta Israel for eksempel. KrF sa mye i opposisjon, det ble med snakket da Bondevik kom i regjering. Nå skal Frp i regjering. Nå får vi se hva de får til.

Hver stemme

Simonsen var med da Frp het Anders Langes parti. Han minner om at alle partier har begynt på null.

— Svikter Frp i regjering, er vi klare om fire år. Jeg ønsker dem lykke til, for politikken er stort sett bra. Men vår er bedre, og vi tør, sier han.

— Jeg må kjempe om hver stemme ute blant folk. Vi får ikke delta i debatter som de store. Vi får ingen drahjelp. Men her om dagen gikk 13 velgere rett fra standen i Markens og forhåndsstemte. Vent å se, det har skjedd større mirakler enn at Kleppe får fire nye år på tinget.

Sier Vidar Kleppe.