VENNESLA: Det var natt til søndag 27. oktober et større antall ungdommer var samlet til fest på Heptekjerr. Like over klokka tre om natta ble ambulansen tilkalt, etter at en 23 år gammel mann var blitt stukket i halsen med en knust flaske.

Han ble umiddelbart brakt til sykehus.

— Fornærmede ble relativt raskt utskrevet fra sykehuset, men det var slik vi forstår det bare millimeter som skilte dette fra å være en sak med en helt annen utgang, sier lensmann John Thomas Homme ved Vennesla lensmannskontor til Fædrelandsvennen.

Politiet var bevæpnet da de rykket ut til festen på Heptekjerr. Først dagen etterpå ble den siktede pågrepet.

— Vi har avhørt mange vitner, noen vitner to ganger. Den gjenstår flere avhør. Vi har dannet oss et bilde av hva som skjedde, selv om mange vitner sliter med hukommelsen etter en fest med mye alkohol. Siden det var flere slåsskamper er ikke alle like presise i forhold til observasjonene som er gjort. I tillegg venter vi på kriminaltekniske undersøkelser og legeerklæringer, forteller lensmannen.

Den siktede har flere uopppgjorte saker knyttet til trusler mot politiet og narkotika. Han er varetektsfengslet fram til 26. november.